Laatste nieuws

Clubgebouw scouting wordt BSO-locatie

Kinderopvang Graaf Jantje gaat het clubgebouw van Scouting IJsselgroep aan de Kwekerijweg in Gorssel gebruiken voor buiten­schoolse opvang (BSO).

GraafJantjeScoutsWelpen Tim en Twan, geholpen door voorzitter Niels Meijerink van de IJsselgroep overhandigen de sleutel van het Hordedol aan Marije Baak van Graaf JantjeGraaf Jantje moest door de sterkte groei van de Joppe­school op zoek naar een alternatief voor haar BSO in die school. Graaf Jantje wil kinderen in een natuur­lijke omgeving opvangen en vond zo’n plek bij Scouting IJssel­groep aan de Kwekerij­weg 5 in Gorssel. De scouts hebben daar een prachtig bos­perceel met twee club­gebouwen, het Hordehol en het Troephuis. Zij hebben voornamelijk in het weekend hun activiteiten. Op werkdagen wordt de locatie maar weinig gebruikt.

Vanaf 3 maart a.s. gaan de scouting en Graaf Jantje het Hordehol gezamenlijk gebruiken. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag als BSO van Graaf Jantje en in het weekend door de welpen van Scouting IJsselgroep. Zij hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie van het dorp.

Graaf Jantje
Graaf Jantje is bijna 10 jaar geleden gestart met kinderopvang Harfsen. In 2013 kwam daar een vestiging in ’t Trefpunt in Gorssel en een BSO locatie in Joppe bij, en in 2015 Kinderopvang, Peuterwerk en BSO in Laren. Graaf Jantje werkt met kleine groepen en altijd met vaste medewerkers.
  

  
Gorssel, 25 februari 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends