Laatste nieuws

College B&W wil loket in Gorssel uiterlijk 2018 sluiten

GemBalieOldenhofFototGemHet college van burgemeesters en wethouders heeft besloten het burgerzakenloket in Den Oldenhof in Gorssel uiterlijk tot en met 2018 open te houden. Daarna lijkt het doek te vallen, maar eerder kan ook. Het college heeft dit besluit genomen omdat zij een sterke afname van het aantal bezoekers verwacht o.m. vanwege digitale afhandeling van veel verzoeken. Mocht reeds voor 2018 daar aanleiding voor zijn, dan wil het college zonder inmenging van de gemeenteraad het loket eerder sluiten.
Het collegebesluit moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Het zal waarschijnlijk in januari 2015 op de agenda van de raad komen.

De Vereniging Dorpsraad Gorssel is onaangenaam verrast over het besluit van het college. "Het loket is een belangrijk onderwerp voor Gorssel en de andere westelijke kernen binnen de gemeente Lochem. In 2012 heeft de raad na intensieve lobby van de dorpsraden van Gorssel, Eefde en Epse/Joppe en een burgerinitiatief het toenmalige collegebesluit om het loket in Gorssel op te heffen unaniem verworpen en het college opgedragen een loket in Gorssel te handhaven. En nu wil het college de gemeenteraad en de dorpsraden die zich zo intensief met dit onderwerp hebben bezighouden buitenspel zetten. Helaas heeft overleg met het college niet meer zo veel zin nu die zijn besluit heeft genomen, dus we zullen ons wenden tot de raad".
"Het college heeft nu een besluit t/m 2018 genomen zelfs voordat de met de raad afgesproken evaluatie in 2015 heeft plaatsgevonden" aldus de Dorpsraad Gorssel. “Als je het positief bekijkt, dan is het mooi dat het loket voorlopig blijkbaar voldoende betekenis heeft om tot en met 2018 open te houden. Maar op voorhand besluiten dat eind 2018 het loket echt gesloten wordt is natuurlijk niet goed. Als het dan niet of nauwelijks meer in een behoefte voorziet is daar niets op tegen, maar dat moet je in 2018 samen bekijken”.

Per eind 2013 heeft een tussenevaluatie plaatsgevonden. De geënquêteerde bezoekers gaven de dienstverlenming toen een rapportcijfer van ruim 9.

Het loket in Den Oldenhof is alleen voor burgerzaken en is iedere woensdag geopend van 8.30 - 12.30 uur en van 13.30 - 17.00 uur. Alleen op afspraak, via tel. 0573-289222 of via het formulier via deze rechtstreekse link.  
Op woensdag 24 december en woensdag 31 december is het loket alleen 's ochtends (tot 12.30 uur) open. 

Gorssel.nl
3 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends