Laatste nieuws

Computerclub KansPlus weer van start

KansPlus 001 kleinComputerclub KansPlus gaat weer beginnen

Computerclub KansPlus voor mensen met een beperking gaat na een lange coronapauze begin september weer van start. Om de week zijn de clubleden op maandagavond in De Everdinahof in Gorssel een uurtje samen met anderen bezig op de computer. Ieder doet dat op zijn eigen niveau. Er is begeleiding aanwezig om te helpen als er vragen zijn, maar ook zeker voor de gezelligheid.

KansPlus
KansPlus is een landelijk belangennetwerk dat zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. De computerclub in Gorssel wordt verzorgd door de afdeling Zutphen van KansPlus. De club beschikt over laptops die enkele jaren geleden door Witteveen+Bos aan de club geschonken zijn. De laptops waren voor zakelijk gebruik verouderd, maar nog prima door de computerclub te gebruiken. McVelsen IT Solutions uit Gorssel voorzag de laptops van een nieuw besturingssysteem en zo kon KansPlus weer een tijd vooruit.

Begeleiding
De club wordt om de week gehouden, op maandagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur. Er zijn altijd twee vrijwilligers aanwezig om de mensen te begeleiden. Om het rooster voorde twee begeleiders ‘wat lucht te geven’ is een derde vrijwilliger welkom. Wie het leuk vindt om met computers te werken en zijn of haar kennis wil delen met andere mensen, wordt uitgenodigd te komen helpen. 
Wie meer wil weten kan contact opnemen met Carolien van Poecke-Bosvelt, Voorende 22, 7213 XZ Gorssel, tel. 06-53766451.


Gorssel, 13 augustus 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends