Laatste nieuws

Computercursus voor senioren

De Stichting Welzijn Lochem biedt drie soorten cursussen aan voor senioren in de gemeente Lochem. Een computercursus Windows 10, een cursus iPad of een cursus Samsung Galaxy tablet. Het gaat per cursus om tien lessen van 1½ uur die vanaf 26 januari 2016 op dinsdagochtend worden gegeven in Het Hart in Eefde (Windows 10 en iPad) en Den Oldenhof in Gorssel (Samsung tablet). De cursussen  worden gegeven door zeven vrijwillige docenten en zijn bestemd voor de echte beginners. Er is totaal plaats voor 24 deelnemers.

Het cursusaanbod
iPadcursusDe eerste cursus bestaat uit tien computerlessen van 1½ uur in Het Hart te Eefde, op dinsdag vanaf 26 januari, van 0.900 tot 10.30  uur. De kosten bedragen € 100 (inclusief boek).
De tweede cursus betreft tien lessen van 1½ uur  voor de iPad in Het Hart te Eefde, op dinsdag vanaf 26 januari, van 10.30 tot 12.00 uur. De kosten bedragen € 85.  
De derde cursus voorziet in tien lessen van 1½ uur voor Samsung tablets in Den Oldenhof in Gorssel, op dinsdag vanaf 26 januari van 13.30 tot 15.00 uur. De kosten bedragen € 85. 
Er wordt les gegeven met behulp van pc of iPad-beamerprojectie op een groot scherm, zodat de cursisten de les optimaal kunnen volgen.

Deelnamevoorwaarden
De deelnemers dienen in het bezit van een iPad van Apple of een Samsung Galaxy tablet of van plan zijn er een ruim vóór aanvang van de cursus aan te schaffen. Voor de computercursus kan de eigen laptop gebruikt worden, maar er zijn ter plekke ook laptops beschikbaar.
Het is noodzakelijk dat er thuis, voor de aanvang van de cursus, een werkende internetverbinding beschikbaar is en er moet tijd vrijgemaakt kunnen worden om tijdens de cursusmaanden thuis te oefenen.

Docenten gevraagd
Momenteel zijn er zeven vrijwillige docenten. Tijdens de oefeningen is een één op twee begeleiding optimaal. Om dit te kunnen realiseren zijn extra vrijwilligers als docent of assistent daarom welkom. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Carin Joosten, tel. 06-31495763.

Aanmelden
Opgave voor de cursus kan schriftelijk onder vermelding van de volgende gegevens: naam, adres, telefoonnummer en de cursus waarvoor u zich opgeeft ( iPad, Samsung Galaxy tablet of Windows 10) bij Stichting Welzijn Lochem, t.a.v. C. Joosten, Hoofdstraat 45B-204, 7213 CR Gorssel. Na opgave ontvangt u schriftelijk een uitnodiging voor de cursus. Naast de algemene criteria is het principe: wie het eerst komt het eerst maalt. Inschrijven kan tot uiterlijk 13 januari 2016.
Voor meer informatie tel.06-31495763 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Website Stichting Welzijn Lochem


Gorssel, 5 januari 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends