Laatste nieuws

Cool Kids, bewegingsactiviteiten voor 4 en 5 jarigen

Oud-docent en hockeytrainer Ed van Orden wil binnenkort starten met activiteiten voor kinderen om hun plezier in bewegen te vergroten en om ze kennis te laten maken met allerlei grondvormen uit de sport.

CoolKids kleinEd van Orden is 22 jaar docent geweest aan het CIOS in Arnhem en 50 jaar hockeytrainer bij o.a. de Deventer Hockey Vereniging (DHV). Bij DHV was hij meerdere jaren verantwoordelijk voor de categorie 5-jarigen.

De activiteit die hij in ’t Trefpunt wil starten heet Cool Kids en is bedoeld voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar. Het is erop gericht om kinderen van die leeftijd op een speelse manier kennis te laten maken met diverse grondvormen van bewegen (skills) uit diverse sporten, bijvoorbeeld oog-hand coördinatie, lopen-gaan, draaien, wenden en keren, balans en kracht. Ed: “Kinderen krijgen meer plezier in bewegen. Op deze manier hoop ik dat kinderen zich, uiteindelijk, bewust gaan aanmelden bij een specifieke sport.”

Het project is gebaseerd op het Athletic Skills Model, ontwikkeld door René Wormhoudt, conditietrainer van Ajax. Twee oud-leerlingen van de Vullerschool zullen assisteren. Tijdens de eerste bijeenkomst zal Ed een korte toelichting geven.

Er wordt gestart met 12 kinderen uit Gorssel en/of Epse en uitbreiding is mogelijk naar meerdere momenten.
De activiteit is wekelijks van 15.30 uur tot 16.15 uur in het Trefpunt. De dag staat nog open en is afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers.

Als uw kind hieraan wilt deelnemen kunt u hem of haar opgeven per email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij de naam, leeftijd, jongen of meisje, en de voorkeursdag.

Inlichtingen: Ed van Orden tel. 06-20421460
  

Gorssel, 29 juni 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends