Laatste nieuws

Coronajournaal, anders denken, anders doen (08-05-2020)

In dit negende Coronajournaal: de kinderen mogen weer - parttime - naar school, geluks­momenten in De Borkel, China Town weer open voor af­halen, diëtisten helpen corona­patiënten bij herstel en Hester Bolink van TUI blijft optimis­tisch.

Kinderen op 11 mei weer naar school
Corona9Vuller kleinKinderen kunnen weer parttime naar schoolDe kinderen van de Joppe­school gaan met ingang van 11 mei halve dagen naar school.
De Vullerschool zorgt ervoor dat steeds de helft van het totale aantal leer­lingen tegelijker­tijd op school is. “Ik word blij van als ik daar aan denk”, reageert Paula Korte, leer­kracht van de Vuller­school, op de vraag van Gorssel.nl over de nieuwe start van De Vullerschool.
Het was weer schakelen voor de leerkrachten van de Vullerschool, maar op 11 mei staat er een program­ma waarbij ervoor gekozen is om de groepen de ene week twee hele dagen in de week naar school te laten gaan en de week daarna drie hele dagen. Dit betekent dat steeds de helft van het totale aan­tal leerlingen op school is.
Iedere groep heeft een eigen in­gang, een eigen toilet­groep en ook een eigen speel­plek buiten. De kinderen kunnen dus met eigen klas­genoten buiten spelen. De lunch­pauze vindt in het eigen klas­lokaal plaats. Paula Korte benadrukt dat het in deze situatie heel fijn is dat de school een lang­gerekt gebouw is en er meerdere buitenspeel­plaatsen zijn, waardoor het goed mogelijk is alles op deze manier te organiseren. De ouders mogen niet op het school­plein komen, en dat geldt ook voor de ouders van de aller­kleinsten. Hoewel de kinderen dus weer - parttime - naar school gaan, blijft er extra druk op de schouders van de ouders liggen. De kinderen krijgen name­lijk aan het begin van de week een programma voor vijf dagen mee. Als ze niet op school zijn, krijgen ze thuis­onderwijs en blijft het voor de ouders ook hard werken. 

Paula Korte heeft binnen haar team niet gemerkt dat er leerkrachten zijn die met angst voor risico’s weer aan de slag gaan. “Integen­deel, er heerst een sfeer van: ‘yes, we gaan er weer voor’, ieder wil met de eigen klas weer lekker aan de slag”, aldus Paula.
Het hele programma bij beide scholen is gericht op de eerst komende drie weken. Per 1 juni verandert het waar­schijnlijk weer.

China Town weer open voor afhalen en bezorging
ZhaoLin ChinaTown325Zhao-Lin van Chinees restaurant China TownZes weken was Chinees restaurant China Town gesloten, maar op woensdag 29 april is het restau­rant weer open gegaan voor afhalen en be­zorging. Het restaurant zelf blijft voorlopig nog gesloten. Mede-eigenaar Zhao Lin (volgens hem noemen velen hem Johnny) is blij dat de keuken weer kan draaien en dat de klanten het restau­rant weer weten te vinden. En het valt hem mee hoe druk het de eerste week was, hoewel dit volgens hem niet vergelijk­baar is met de situatie van voor de corona­crisis. De familie Lin (Zhao, zijn vrouw en zijn ouders) is al meer dan tien jaar eige­naar van het restaurant.
Er is voor gekozen de openings- en afhaal­tijden enigszins aan te passen. Van maandag tot en met vrijdag kan dat tussen 16.00 en 21.00 uur en op zater­dag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Geluksmomenten bij de Borkel met The Neighbour Sisters
NeighbourSisters325aaThe Neighbour Sisters zorgen voor geluksmomenten bij De BorkelDe Borkel heeft besloten om de naam van het wekelijkse info­bulletin te wijzigen. Heette het bij het begin van de corona­crisis ‘Troost­journaal’, nu heeft het de naam ‘Geluks­momenten’ gekregen. 
Eén van die geluks­momenten was het optreden van The Neighbour Sisters op dinsdag­middag 5 mei. Dit al sinds 2001 bestaande Gorsselse duo wist de bewoners van De Borkel te boeien met een uit­gebreid reper­toire, waarin nummers die met vrijheid te maken hadden cen­traal stonden. Onder een heerlijk zonnetje werd op deze wijze 75 jaar bevrijding heel passend gevierd.

Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis helpt coronapatiënten
Corona9Diëtist325Dieetadvies voor coronapatiënten bij Rosella Berghuis. Klik voor complete versie.Patiënten die herstellende zijn van een besmetting met het coronavirus kunnen voor voedings­advies terecht bij Diëtisten­praktijk Rosella Berghuis in Gorssel. Eiwit­rijke voeding is van belang tijdens het herstel, want zowel tijdens een IC opname als bij thuis­quarantaine treedt spier­verlies op. Tijdens het herstel moet weer spier­massa worden opgebouwd.
Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis houdt twee keer per week spreek­uur op het adres Nijverheids­straat 8 in Gorssel
(www.rosellaberghuis.nl).

Hoe gaat het nu met Hester Bolink van TUI Reisbureau?
Corona9TUI kleinHester Bolink van TUI Reisbureau blijft optimistischAl jaren heeft Hester Bolink haar eigen reis­bureau in Gorssel. Ook zij kreeg te maken met de ge­volgen van het corona­virus. Ze sloot haar kantoor en ging van uit huis werken.
De reisbranche wordt hard getroffen door het coronavirus. Terwijl op 11 mei de kappers, hore­ca en andere bedrijven weer open­gaan, is het nog maar de vraag wanneer er weer naar zonnige oorden ge­vlogen kan worden. Hester blijft positief en ze hoopt en verwacht dat er in juli weer voor 30% vlieg­vakanties geboekt kunnen worden.
De focus ligt nu toch op een verblijf in eigen land en daar speelt Hester goed op in. Zo zijn er nu boekingen mogelijk voor een ver­blijf in luxe bungalows, tiny houses, chalets en privé­huizen.
Hester merkt ook dat er toch mensen zijn die even een persoonlijk praatje willen maken of al­vast een offerte neer willen leggen voor de kerst­vakantie of zomer­vakantie 2021. Daarom gaat ze vanaf nu op dinsdag weer open van 10.00 tot 14.00 uur. Ze heeft een mooi scherm op haar bureau ge­plaatst, zodat de klanten met een gerust hart aan de balie plaats kunnen nemen. En Hester Bolink blijft de toe­komst zonnig tegemoet zien.


Redactie Gorssel.nl
8 mei 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends