Laatste nieuws

Coronajournaal: anders denken, anders doen (1 mei 2020)

In dit achtste Coronajournaal: Koningsdag, anders maar toch feestelijk, Boertie Optiek en Eerlijk! Genieten zijn weer open, de pont vaart weer en met een nieuwe schipper, bij de Zorgtuin gaat het zonder bezoekers ook gewoon door, en hoe gaat het met Henri en Linda van B&B de Joppeheuvel?

De alternatieve Koningsdag
KoningsdagJoppelaan325Koningsdag in de Joppelaan, zoals dat hoort met 1,5 meter afstandOok in Gorssel was het een andere, maar wel feestelijke Koningsdag. En dat begon allemaal om 10.00 uur met het spelen en zingen van het Wilhelmus. Op diverse plekken in Gorssel werd hier enthousiast aan meegedaan. Zo lieten op de Beuken­laan enkele buren zich begeleiden op de trompet door één van de kinderen, terwijl op de Joppelaan enkele buren er, in oranje uitgedost, met koffie erbij, een gezellig samen­zijn van maakten.
Daarna kon er vooral binnenshuis actief worden deel­genomen aan de vrij­markt via de digitale kleedjes­markt, de Vrijmarkt­plaats. Hierbij kon een foto geupload worden van het kleed met daarop de spullen die te koop werden aangeboden.

Boertie Optiek weer open
BoertieOpenIngaande deze week is Boertie Optiek weer open. Weliswaar beperkt, dagelijks tot 16.00 uur, en er worden extra richtlijnen in acht genomen. Zo kunnen er per dag maximaal vier oog­metingen worden gedaan en zijn lenscontroles nog niet toegestaan. Verder wordt alles wat mogelijk is en kan, weer gedaan.

Eerlijk! genieten is weer open.
EerlijkGenieten kleinOok de wereldwinkel Eerlijk! genieten, gevestigd in het prachtige pand Huize Everdina­hof tegen­over Museum MORE, is ingaande zaterdag 2 mei weer open. Angela Claessens zette daarom de volgende mededeling op het Prikbord:
Beste Gorsselnaar, voor een mooi (moederdag) cadeau en fairtrade eten kunt u vanaf zaterdag 2 mei weer terecht bij Eerlijk!genieten in de Hoofdstraat 43. Elke woensdag en zaterdag­middag van 13-16 uur. Verder op tel afspraak op nummer 0617341142 of 0645464204. Tot snel!

Opkikkers van de week:
CoronaDraaiorgelIJsseldal Wonen reed met een draai­orgel langs de huurders om ze op te vrolijken met aanste­kelijke muziek.
JumboMolenJumbo Brinkman heeft een prachtige gigantische foto op één van de ramen geplaatst van Gorsselse molen Geertruida Cornelia.

De Zorgtuin
Hoewel de doelgroep de tuin nog niet mag bezoeken, zijn de eerste resultaten van de zorg van de vrijwilligers voor de tuin zichtbaar. De aardappel­planten komen al boven de grond. 

De veerpont weer in de vaart, met een nieuwe schipper
VeerNwSchipperNieuwe schipper van de pont met zijn vrouw: Lo en Geesje HofSinds een week is de veerpont weer in de vaart. Met een aantal aangepaste regels. Zo mogen er maximaal 12 personen tegelijk vervoerd worden en wordt gevraagd met bank­pas te betalen.
En, sinds gisteren, met nieuwe schipper Lo Hof aan het roer. Het varen is hem niet vreemd. 35 jaar lang zat hij, samen met zijn vrouw Geesje, op de binnen­vaart. Lo Hof is blij met zijn nieuwe baan. Hoewel niet verplicht, vaart zijn vrouw voor de gezellig­heid met hem mee. “Als je 35 jaar lang samen op een binnen­vaart­schip hebt gewerkt, ben je wel goed op elkaar ingespeeld. En dat heeft ook hier zijn voordelen”, aldus Geesje Hof.
Het begin van zijn nieuwe baan is rustig voor Lo Hof. Er maken nog niet heel veel mensen gebruik van de oversteek. Met mooi weer en meer vrijheid in het bewegen zal dat ongetwijfeld anders worden.

Hoe gaat het in deze coronatijd met B&B De Joppeheuvel?
Joppeheuvel5 3 19 19KLHenri Jaartsveld en Linda Sanders voor hun B&B De JoppeheuvelIn maart 2019 maakte Gorssel.nl in Uitgelicht een portret van B&B De Joppe­heuvel en de eigenaren Henri Jaarts­veld en Linda Sanders. De B&B liep toen als een trein met in 2018 ruim 500 gasten.
Nu, ruim een jaar later, ligt de B&B helemaal stil. Als gevolg van het coronavirus is het gesloten tot, voorlopig, 1 juni a.s.
Heel jammer, aldus Henri Jaartsveld, vooral omdat de vele mooie mensen en contacten en de gezelligheid die daaruit voortkomt, ten grondslag lagen aan hun drive een Bed & Breakfast te runnen. Wanneer de B&B weer opengaat, is helemaal afhankelijk van de vraag hoelang de beperkingen gelden. “We blijven dicht zolang wij het niet verantwoord en aantrekkelijk vinden”, aldus Henri Jaarsveld. “Pas als we weer optimaal kunnen draaien, gaan we open”.
Zowel Linda als Henri zijn ook maatschappelijk erg actief. Voor Linda gaan haar belangrijkste activiteiten als lid van de gemeenteraad van Lochem en bestuurslid van de Jan Brandstichting gewoon door. Een aantal activiteiten van Henri zoals zijn betrokkenheid bij het Repair Café en bij de tennisvereniging, liggen stil. Maar geen medelijden met Henri, hij vermaakt zich prima en vindt het een voorrecht, zeker in deze coronatijd, te wonen in het mooie Gorssel.

 

  

Redactie Gorssel.nl
1 mei 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends