Laatste nieuws

Coronajournaal, anders denken, anders doen (13-05-2020)

In dit tiende (en laatste) Coronajournaal: we kunnen weer zwemmen en naar de bieb, MORE maakt plannen voor her­opening, de boeken­markt in de molen is nu dagelijks open en Canti­cum krijgt financiële steun. En: we mogen straks weer een terras­je pakken! ­

De Boskoele weer open
BoskoeleZomer1024 kleinVanaf 16 mei weer (beperkt) zwemmen bij De BoskoeleZaterdag 16 mei opent zwembad De Boskoele weer. De afgelopen weken is er hard ge­werkt om aan de hand van het proto­col van de zwem­branche alles voor te bereiden op een veilige opening. De Bos­koele neemt alle maat­regelen volgens de richt­lijnen van het RIVM met betrekking tot hygiëne, schoon­maak en veilig­heid in acht. Wel zullen de zwem­momenten door de beperkende maat­regelen anders ingevuld worden dan bezoekers gewend waren. Zo kan er maar een beperkt aan­tal zwemmers tegelijk het water in (website De Boskoele).

De bibliotheek weer toegankelijk
Bieb kleinVanaf 18 mei weer naar de bieb (alleen voor leden) Op maandag 18 mei heropent de Bibliotheek in Gorssel zijn deuren na negen weken sluiting van­wege het corono­virus. Leden van de bieb zijn van harte welkom om zelf weer boeken te lenen en om geleende materialen in te leveren.
De openstelling van de bieb gaat wel met kleine stapjes. Er zijn beperkte openings­tijden, waarbij de opening voorlopig alleen bedoeld is voor de leden om boeken te lenen en terug te brengen. De openings­tijden zijn maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Er mogen niet meer dan twee personen per gezin naar binnen en kinderen onder de 12 jaar alleen onder be­geleiding van een vol­wassene. De bibliotheek is zo ingericht dat het er voor bezoekers en mede­werkers veilig is.
De beperkte opening houdt in dat er niet gekopieerd kan worden, geen koffie kan worden gedronken of de krant gelezen en dat er nog geen digitale donder­dag is. 

Terrassen weer open
HoekTerras kleinWeer een terrasje pakken bij De Hoek (wel met 1,5 m. afstand)Als het coronavirus beheersbaar blijft, kunnen de terrassen per 1 juni weer open. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met 1,5 meter afstand. Terras­houders kunnen vóór 21 mei bij de gemeente tijdelijke uit­breiding van de terras­ruimte aanvragen.
Willem Mogezomp van Eetcafé De Hoek laat weten dat er op zijn terras aan de kant van de Joppe­laan voldoende ruimte is. Het terras is inmiddels al zodanig in­gericht dat er, met inacht­neming van de 1,5 meter maatregel, gebruik van kan worden gemaakt. Wel zullen er mogelijk een of twee tafel­tjes op het plein tegenover de cafetaria geplaatst worden. Die zi­tplekken zijn alleen bedoeld voor de ijs- en patat­eters. Willem Mogezomp wil ook na 1 juni doorgaan met de afhaal­mogelijkheid voor het biefstuk­menu op de woensdag­avond, want ‘de loop zit er goed in’. 

Museum MORE hoopt 1 juni weer open te gaan
Jan Mankes Leliën ca 1910 particuliere collectie zonder lijst kleinJan Mankes, Leliën, ca 1910, particuliere collectie zonder lijst, hopelijk vanaf 1 juni weer te zien bij MOREMuseum MORE is zich aan het voorbereiden op een eventuele her­opening vanaf 1 juni. In de week van 18 mei zal de over­heid bekend maken of de musea ook daad­­werkelijk open mogen. Daarna kunnen entree­tickets gekocht worden. In verband met de voor­waarden voor gereguleerd bezoek kan dat alleen on­line. Ook houders van de Museum­kaart of andere kaarten moeten zich tevoren on­line aanmelden. Het museum kan de bezoekers daarmee zo prettig en veilig mogelijk ontvangen.

Boekenmarkt molen iedere dag geopend
BoekenmarktMolen kleinBoekenmarkt bij de molen nu dagelijks geopendIn coronatijd is de boeken­markt bij de molen Geertruida Cornelia iedere dag open. ”In deze tijd hebben de mensen extra behoefte om te lezen. Nu de biblio­theek nog alleen voor leden toegankelijk is, is dit aan de toe­loop goed te merken”, zegt Bertus ten Have. “En wij zijn toch altijd thuis.”

Canticum ontvangt financiële steun
Canticum kleinCanticum krijgt financiële steun, Dido en Aeneas naar 2021Het Gorsselse koor Canticum heeft van de Rabobank een extra financiële onder­steuning gekregen om de moeilijke tijden in deze corona­crisis beter door te komen. Het bedrag van € 500 is erg welkom.
Canticum zou op 16 mei ‘Dido en Aeneas’ van Henry Purcell uitvoeren, maar dat kan dus niet door­gaan. Afspraken waren al wel gemaakt, en met dit geld kan het koor nu de solisten enigs­zins onder­steunen. De vijf solisten die zouden optreden ontvangen ieder € 100 als compen­satie.
Het concert is niet van de baan, maar is nu gepland op 25 april 2021 (website Canticum).

Kapel op ’t Rijsselt: concertseizoen voorbij
Kapel1024px kleinConcertseizoen Kapel op 't Rijsselt voorbij, drie concerten in het najaar opnieuw aangebodenKapel op ’t Rijsselt heeft de laatste drie concerten van het seizoen 2019/2020 vanwege de corona­crisis moeten annu­leren. In overleg met de musici is besloten deze concerten in het komende seizoen 2020/2021 opnieuw aan te bieden. De organi­satie wacht nog met het publiceren van de brochure voor het nieuwe seizoen tot meer duidelijk is óf en zo ja, hoe de concerten kunnen door­gaan (website Kapel op 't Rijsselt)

Nieuwe rubriek: GorsselKort
Dit was de laatste aflevering van het ‘Coronajournaal, anders denken, anders doen’. De berichten in dit laatste journaal gingen in meerder­heid over de weg terug en her­openingen.
Ook al is de coronapandemie nog niet voorbij, toch zijn er zoveel positieve ontwikkelingen, dat Gorssel.nl met ingang van volgende week het Coronajournaal omdoopt tot de wekelijkse rubriek ‘GorsselKort’. Deze nieuwe ru­briek is algemener van aard. Natuurlijk blijven we ook aandacht besteden aan corona-verwante zaken. 
Zoals de naam al aanduidt: in GorsselKort kunnen allerlei onderwerpen, inclusief sport, kort aan de orde komen. Berichten vanuit uw vereniging, bedrijf of welke invals­hoek dan ook kunt u, zoals altijd, sturen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Redactie Gorssel.nl
13 mei 2020

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends