Laatste nieuws

Crowdfunding Gorsselse Heide: Finish in zicht

Aan de fondswerving voor de aankoop van 12 hectare nieuwe natuur hebben al meer dan honderd gulle gevers tezamen ruim € 23.000 bijgedragen. Dat zijn vooral veel particulieren, maar ook bedrijven en Stichting Gorssels Erve met een donatie van € 10.000.
Een mooi bedrag, maar nog niet genoeg. De crowdfundings­actie loopt tot 31 januari 2024 en de Stichting Marke Gorsselse Heide doet dan ook nog een laatste oproep bij natuurliefhebbers.

“Help ons de finish te halen!”
NatteHeide kleinDe geldinzameling voor het verwerven van het perceel bij Joppe dat inmiddels de ‘Kleine Gorsselse Heide’ is gaan heten loopt sinds 5 december j.l. Het perceel is nu nog van Natuur­monumenten en Marke Gorsselse Heide, beheerder van de Gorsselse Heide, spreekt van een unieke kans om dit perceel te verwerven, de natuur­waarde te vergroten en het in te richten als schakel tussen de huidige heide en Gorssel.

Het doelbedrag van de actie is € 60.000 en tezamen met een aantal fondsen en eigen middelen kan dan het benodigde bedrag van € 175.000 worden gefinancierd.
Er is dus best nog een flink bedrag nodig, maar op grond van gesprekken die nog gaande zijn met fondsen en particulieren is het bestuur van de Marke optimistisch. “Maar we zijn er nog niet,” aldus Peter ter Steege namens het bestuur van de Marke. “We hebben uw hulp nodig en namens de natuur doen we een beroep op u en vragen we u om deze actie op een goede manier over de finish te helpen.”

Wat als het onverhoopt niet doorgaat?
HeideCrowdKaart kleinTe verwerven perceel van 12 ha langs het spoor bij Joppe De bedragen die worden gedoneerd zullen uitsluitend worden gebruikt voor de aankoop van het betreffende perceel. Mocht deze aankoop, om wat voor reden dan ook, niet doorgaan dan krijgen de schenkers hun geld terug. De crowdfunding loopt via een organisatie die daar ook regels voor heeft. Desgewenst kunt u dat via deze directe link nalezen op de website van die organisatie.

Meer over de actie en de plannen met ‘de Nieuwe Gorssele Heide’ leest u in het hieronder gelinkte nieuws­bericht.
Ook belangrijk: Stichting Marke Gorsselse Heide heeft een fiscale ANBI-status, waardoor schenkingen, binnen de daarvoor geldende regels, aftrekbaar zijn.

Doneren kan via onderstaande link of maak uw bijdrage rechtstreeks over naar bank­rekening NL61RABO0150260881 t.n.v. Stichting Marke Gorsselse Heide.
 

 

Gorssel, 22 januari 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends