Laatste nieuws

Crowdfunding voor CD vocalgroup D-licious uit Epse

Vocalgroup D-licious Vocals, Evelyn Kallansee, Pien Schneider, gitarist Herman Onnen en Mariske Hekkenberg uit Epse, duiken binnenkort de studio in om hun eerste CD op te nemen. De vier muzikanten zijn afzonderlijk van elkaar al jaren professioneel bezig in de muziek. Bij D-licious Vocals hebben ze elkaar gevonden in het muziek maken in de meest pure vorm die er is: drie stemmen, één gitaar, totale harmonie!

Crowdfunding
D-liciousKL 2D-licious Vocals (Majanka Fotografie / Sandra Heldring)D-licious Vocals heeft het project kunnen financieren via het platform ‘Voor de kunst’. Crowdfunding is een moderne manier van financieren. De supporters krijgen voor hun bijdrage een leuke tegenprestatie. De minimale bijdrage van € 10,- was goed voor een digitale download van het album zodra dit klaar is. Mariske Hekkenberg: “Maar er zijn ook uitgebreidere, soms ludieke tegenprestaties, waaronder een huiskamerconcert of het bijwonen van een repetitie inclusief een maaltijd die door ons wordt bereid”.

Vergeten juweeltjes
Het album zal gevuld worden met eigen arrangementen van ‘vergeten juweeltjes’ van grote popartiesten, dus niet de geijkte ‘krakers’. Nummers die van oorsprong door een complete band of zelfs orkest uitgevoerd zijn, worden teruggebracht tot de essentie. “Het zijn liedjes die ons raken, waar we een herinnering aan hebben, waar we blij van worden en waarbij onze stemmen en de gitaar als vanzelf één blijken te worden”.
De voorbereidingen voor het album zijn in volle gang. Naast de bewerkingen van covers komen ook twee eigen stukken op de CD. Uiteraard zal er ook in de Achterhoek een CD presentatie plaatsvinden, zodra het album klaar is.

Uniek optreden bij Jumbo
Op woensdagochtend 23 december verzorgt D-licious Vocals een concert op een wel heel unieke locatie: midden in de winkel bij Jumbo Brinkman in Gorssel. De supermarkt was hoofdsponsor van het CD-project. Het optreden zal uiteraard deels in kerstsfeer zijn, maar ook worden liedjes gezongen die op het album zullen verschijnen.
Het concert vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur en is natuurlijk gratis toegankelijk. De winkel is gewoon geopend voor iedereen die boodschappen wil doen. “Een unieke en ludieke plek om op te treden. We hebben er enorm veel zin in”, aldus D-licious Vocals.

D-licious Vocals
D-liciousKL 1V.l.n.r.: Mariske Hekkenberg, Evelyn Kallansee, Pien Schneider en Herman OnnenDe leden van D-licious Vocals zijn ervaren muzikanten. Mariske Hekkenberg heeft backing vocals verzorgd voor Grant & Forsyth, Mathilde Santing, Metropole Orkest, Todd Rundgren. Ze was finalist van het Nationaal Songfestival 2005 (Femme Vocale), was lead vocalist bij The Glenn Miller Orchestra (2002-2012) en verschillende bands.
Pien Schneider is hoofdvakdocent zang bij de ArtEZ hogeschool voor de kunsten Enschede. Zij heeft opgetreden met o.a. Frans Bauer, Marianne Weber, René Froger, Thomas Berge, Glennis Grace en was lead zangeres bij verschillende bands.
Evelyn Kallansee is zangeres bij Tristan (eigen werk; internationaal succes, waaronder nr. 1 in de UK Soulchart) en was backing vocalist bij o.a. Marco Borsato, André Hazes, Tony Hadley, Johnny Logan, Jocelyn Brown. Zij was actrice bij musicalproducties als Les Miserables, Evita, Joe, Tsjechov en Home.
Herman Onnen is gitarist bij Lichterlaaie, hermanherman, Suzy Dexter, Guus Meeuwis, René Froger en Jeroen van der Boom.

Studio IJsseldijk
Studio IJsseldijk_aanzichtStudio IJsseldijk, fraai gelegen in het buitengebied van EpseDe CD zal worden opgenomen in Studio IJsseldijk van Louis Gerrits en Mariske Hekkenberg in het buitengebied van Epse. De eerste opnamedag is gepland in januari en daarop zullen nog een aantal dagen volgen in februari en maart. De release van de CD is gepland voor het voorjaar. Hekkenberg: “We willen er zonder tijdsdruk aan kunnen werken, dus pinnen onszelf niet vast op een datum, maar de wens is er het album voor de zomer af te hebben, zeg in juni.”

CD Bestellen?
De financiering van het CD-project is rond, maar mensen kunnen nog steeds bijdragen aan het succes van het project door de CD bij voorinschrijving te bestellen. Dat kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De CD kost € 18,- en een download € 10,-.
Door u aan te melden via de website van D-licious Vocals blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en vorderingen van het CD-project én ontvangt u gratis een door de dames gezongen ringtone voor uw mobiel!.
 

Meer informatie:


Gorssel.nl
21 december 2015

 

{source}
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/cMt9kWzg3ck?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

{source}
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/CA1nEgsZ3w8?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends