Laatste nieuws

Crowdfunding voor een nieuwe CD van D-licious Vocals

Mariske Hekkenberg uit Epse, Pien Schneider, Evelyn Kallansee en Herman Onnen vormen samen D-licious Vocals. Zij doen opnieuw een beroep op hun fans en sponsoren om door middel van crowdfunding hun tweede album te kunnen uitbrengen. De financiering voor hun eerste CD ‘Forgotten Treasures’ was mede door hen goedgezinde en muziekminnende Gorsselnaren een succes.
Gorssel.nl was aanwezig bij een opnamesessie en kan bevestigen hoe mooi en puur de muziek klinkt in al zijn eenvoud. Je voelt en hoort de ‘klik’ tussen de leden van de band. De drie topzangeressen en een steady en swingende gitarist maken heerlijke muziek.

Hoe het begon
DV JTE 200px 4D-licious Vocals, van linksboven met de klok mee: Evelyn Kallansee, Mariske Hekkenberg, Herman Onnen, Pien Schneider.
Foto's Janny Schiphorst
Toen de zangeressen een paar jaar geleden overwogen om samen een groep te vormen hebben ze eerst lang koffiegedronken. Ze durfden het niet aan om samen te gaan zingen. Stel dat het niet zou klinken ... Maar toen ze eenmaal begonnen waren was het ‘Wow!’ De drie stemmen van Mariske, Pien en Evelyn vormden een symbiose en sloten naadloos op elkaar aan. En dat met de bezielende begeleiding van gitarist Herman Onnen.

Terug naar de essentie
De liedjes van D-licious Vocals kenmerken zich door pure eenvoud. De groep gebruikt goed klinkende en vaak bekende songs en brengt deze terug tot de essentie. Liedjes zijn immers ooit begonnen als kleine melodietjes, geneuried of gepingeld op piano of gitaar. Samen arrangeren de leden ze aan de keukentafel bij een van de leden thuis.
Het eerste album ‘Forgotten treasures’ bevatte nummers van bijvoorbeeld Fleetwood Mac, Toto, Paul Simon, Michael McDonald en Michael Jackson; volop herkenning uit de jaren 70 en 80 in een geheel eigen stijl zonder opsmuk. Het nieuwe album krijgt onder meer wereldhits van David Bowie, Paul Simon, Gloria Estefan en George Michael.

Compliment van Toto
Dat hun songs ook internationaal worden opgemerkt blijkt volgens Evelyn uit het feit dat ze werd benaderd door Steve Porcaro van de Amerikaanse band Toto. D-licious Vocals had op de eerste CD hun song ‘Hold the Line’ opgenomen en Steve vertelde dat hij het een hele mooie uitvoering vond. Toen Evelyn hem vervolgens de CD aanbood, antwoordde hij: “Te laat.” Hoezo te laat? Hij had het al gekocht. Evelyn: ”Als dat geen compliment is.”
Het viertal vormt samen D-licious Vocals, maar ze hebben alle vier ook een eigen bloeiende carrière. Meer daarover in dit eerdere artikel op Gorssel.nl.

Crowdfunding
DV-JTE-9-11-17 12Louis GerritsNa de succesvolle crowdfunding voor hun eerste cd ‘Forgotten Treasures’, wil D-licious Vocals dit keer weer een beroep doen op Gorsselnaren. Een CD opnemen en uitbrengen kost veel geld, terwijl er dan nog niets wordt verdiend. De leden komen uit verschillende delen van het land, dus hebben ze reiskosten. Daarnaast zijn er kosten voor de studio. En dan hebben ze nog het voordeel dat Mariske en haar echtgenoot Louis Gerrits samen de studio IJsseldijk in het buitengebied tussen Gorssel en Epse bezitten. Louis verzorgt ook de technische begeleiding van de opname. Daarnaast moet er ‘gemasterd’ worden om de verschillende nummers ook als een geheel te laten klinken. Bovendien moeten ze nog een radiopromotor inhuren om de cd gedraaid te krijgen, et cetera.

Tegenprestatie
De sponsoren krijgen er wel wat voor terug. Voor € 10 kan je bijvoorbeeld het album downloaden. Voor € 1.500 krijg je een concert aan huis of op je bedrijf. En daar zit nog van alles tussen, zoals bedrukte bekers en petten, een zang- of gitaarles. Interesse in deelname aan de crowdfunding? Kijk dan de website van de groep (link hieronder).

Een eigen show
D-licious Vocals streeft ernaar met een eigen show het theater in te gaan. Vorig jaar traden ze op in de oudejaarsshow van Dolf Jansen. Een bijzondere ervaring, al zijn ze wel gewend met BN’ers om te gaan. En zoals Mariske zegt: “Als wij optreden, dan gebeurt er wat in de zaal. We hebben wat te bieden en dat vind ik mooi.”
  

   
Redactie Gorssel.nl

   
  
D-licious Vocals met 'Hold the Line' van Toto: 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends