Laatste nieuws

Crowdfunding voor glas-in-loodatelier

Gorsselse Bernadette Kuijs heeft een droom. Zij heeft veel ervaring als glas-in-loodkunstenaar en wil nu haar eigen atelier beginnen, thuis in het centrum van Gorssel. Via een crowdfundingsactie hoopt ze het benodigde bedrag van € 5.000 op te halen.

Bernadette kleinBernadette Kuijs zoekt mensen die haar willen helpen om haar Glas-in-loodatelier te startenBernadette vertelt over haar ervaring als glas­kunstenaar: “Van 1991 tot 2010 was ik zo bevoorrecht dat ik in de glas-in-lood­kunst mocht werken. Het waren 19 schitterende jaren. Eerst als leerling, toen 16 jaar als onder­aannemer met een eigen zaak met een grote variatie aan nieuwe panelen en restauraties. Ik werkte mee aan de restauratie van ramen van zo’n veertig kerken, bijvoorbeeld in Joppe, Lichtenvoorde en de directie­kamers van poptempel Paradiso. Ik mocht in open opdrachten glas-in-lood­panelen maken voor talloze particulieren, bijvoorbeeld panelen rond de thema’s Afrika, Indonesië, de rivier de IJssel en muziek.” Bernadette herinnert zich de enorme voldoening zodra een project werd afgerond: “Het licht- en kleurenspel, het professionele werk, alle stukjes op hun plek, de enthousiaste reacties van de klanten.”

Droom
ZonEnMaan kleinZon en maan, voorbeeld van een door Bernadette ontworpen en gemaakt paneelBernadette droomt nu van een professioneel atelier waarbij ze zich richt op klanten in de Steden­driehoek en de Achter­hoek. ‘Glas-in-lood­atelier Kuijs’ waarmee zij zich op alle facetten van glas in lood zal richten, zoals nieuw werk en restauratie, brand­schilderen, raamhangers, lantaarns en ingebouwde panelen. De klant kan zijn eigen onderwerp voorstellen en gewenste stijl en afmetingen. “Dit vak is zo mooi, het raakt mij in mijn ziel!” Het aantal glazeniers in de Achterhoek is beperkt, omdat bijna niemand deze kunst meer beheerst. “Ik heb al vijf verzoeken voor glas-in-loodpanelen liggen dus er zit muziek in mijn droom.” Het atelier zal in haar huis aan de Nijverheid­straat 25 worden ingericht. Bernadettes plannen zijn dus al meer dan een droom.

Crowdfunding
BKipHaan kleinKip en haanVoor het inrichten van het atelier en het starten van een bedrijf is natuurlijk geld nodig, bijvoorbeeld voor werk­tafels, glas, lood, soldeer­bout, lichtbak, brandschilder­verf en een website. Bernadette heeft de investering begroot op € 5.000. Ze kan zelf € 1.600 opbrengen en voor de rest doet ze een beroep op mensen die een bedrag in de vorm van crowdfunding willen geven.
“Als veel mensen een eenmalige schenking doen van € 25 dan krijg ik het voor elkaar!” Maar een groter bedrag kan natuurlijk ook. Bernadette biedt het volgende als tegenprestatie: Bij een schenking van € 25 ontvangt die persoon eenmalig een korting van € 40 op een glas-in-loodpaneel. Hoe hoger de schenking, hoe hoger de korting: Bij schenkingen van € 100, € 250, € 500, € 750 of € 1.000 zijn de kortingen respectievelijk € 140, € 350, € 650, € 950 en € 1.250.
Op verzoek is een investerings­begroting beschikbaar. Wordt het beoogde bedrag niet per 1 augustus 2021 gehaald, dan zal Bernadette de ontvangen bedragen terugstorten.

Interesse?
Muziekraam kleinMuziekraam.
Klik op de afbeelding voor vergroting en om (via de pop-up die dan verschijnt) meer foto's te zien
   
Contact opnemen met Bernadette kan via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geld overmaken kan op rekening NL93 TRIO 0320 1760 61 ten name van Glas-in-loodatelier Kuijs onder vermelding van: crowdfunding. Zorg wel dat uw emailadres bij Bernadette bekend is zodat zij contact kan opnemen.
  

 

Gorssel, 27 mei 2021

aa

bb

cc

dd 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends