Laatste nieuws

Crowdfunding voor voedselbos tuinderij De Veldhof

Gedurende de hele maand november (‘Treevember’) staan bomen en voedsel­bossen centraal. Op 24 november 2023 worden bomen en heesters geplant in het voedsel­bos van tuinderij De Veldhof. Donaties zijn welkom. Mee­helpen met planten kan natuurlijk ook.

Stichting Levende Grond
Treevember kleinStichting Levende Grond uit Joppe doet met het voedsel­bos van tuinderij De Veldhof mee aan de actie ‘Treevember’: tijdens de maand november staan bomen en voedsel­bossen centraal.
De stichting is in 2022 in Joppe opgericht en heeft als missie om grond weer gezond (levend) te maken en beschik­baar te stellen en te houden voor en met de gemeen­schap. De aankoop van de grond van tuinderij De Veld­hof was het eerste project. Zo kon tuinder Valérie van Dijck verder met het ontwikkelen van de perma­cultuur tuinderij in Joppe.

Plantdag
Op vrijdag 24 november 2023 is er een plant­dag van bomen en heesters in het voedsel­bos bij De Veldhof. ’s Morgens vanaf 10.00 uur worden fruit- en noten­bomen en diverse heesters geplant. De grond wordt verzorgd met compost, blad en er worden groen­bemesters gezaaid. Tussen de middag wordt er geluncht met soep en om 15.00 uur verzorgt tuinder Valérie een rond­leiding.  
Wie mee wil helpen is van harte welkom. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tuinderij De Veldhof bevindt zich aan de Marsweg 13 (hoek Veldhofstraat), 7214 LA Joppe.

Crowdfunding
Om de nieuwe aanplant van het voedsel­bos te bekostigen is de Stichting Levende Grond een crowd­funding actie gestart, zodat het voedsel­bos en de overige aanplant op De Veld­hof beschikbaar blijven voor de lokale gemeenschap.
Doneren kan via deze website. De actie loopt tot en met 1 november 2023.


Gorssel, 17 oktober 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends