Laatste nieuws

Crowdfunding voor zonnebloemlint

In 2023 weer genieten van zonne­bloemen langs de maisvelden? En de bijen, insecten en vogels helpen? Doneren voor meters zonne­bloemen kan vanaf nu.

Samenwerking boeren en burgers
Bijen en andere insecten zijn on­misbaar voor de bio­diversiteit. Met het zonnebloem­lint werken boeren en burgers samen aan het herstel van de bio­diversiteit. Dat is nu belangrijker dan ooit. Daarom gaat nu voor de vijfde keer een crowdfunding­actie van start.

Vijf jaar zonnebloemlint
Zonnebloemen kleinDoneren voor een zonnebloemlintIn 2018 begon, op initiatief van een lokale afdeling LTO en de Innovatie Coöperatie, een tien­tal boeren in de gemeente Lochem met het inzaaien van vijf kilometer zonne­bloemen. Inmiddels is de stichting Zonnebloem­lint Achter­hoek opgericht en telt het project ruim honderd deel­nemers in zes gemeenten, die met de inzet van tien loonwerk­bedrijven in 2022 de aanleg van vijftig kilometer bloemen­lint in de Achterhoek realiseerden.

Groeiende belangstelling in de gemeente Lochem
In de afgelopen vijf jaar groeide het aantal deel­nemende boeren in de gemeente Lochem van tien naar zeven­endertig. Zij zaaiden vijf kilometer zonne­bloemen en tien kilometer gemengde bloemen langs hun akkers. Daarbij waren vijf loon­werkers betrokken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door bij­dragen van ruim driehonderd burgers, veertien bedrijven in de regio Lochem en de gemeente Lochem.

Crowdfunding
Ook in 2023 wil de stichting Zonnebloem­lint Achterhoek bloemen­linten langs de akkers realiseren. Om dat mogelijk te maken start een crowdfunding­actie. Hopelijk kunnen de bijen komende zomer weer op de steun van burgers en bedrijven rekenen.
Dit initiatief steunen en bij­dragen aan herstel van bio­diversiteit, ook in Gorssel? Kijk dan op www.zonnebloemlint.nl. Doneren kan al vanaf € 6 voor vijf meter zonnebloem­lint. Maar meer mag natuurlijk ook.


Gorssel, 28 februari 2023

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends