Laatste nieuws

Cursus het schilderen van ikonen

     PeterVanDenHovenKL

       Foto boven: Peter van den Hoven. Hieronder:
       Voorbeeld van een ikoon, St Brandaen in opzet
       en voltooid, en een aantal schildersbenodigdheden.
       Klik op een afbeelding voor vergroting en voor meer
       afbeeldingen.

     IkoonKL

     BrandaenKL

     VandenHoven SintBrendaenKL

     HovenBenodigdheden

 

De Gorsselse ikonenschilder Peter van den Hoven geeft een cursus om mensen vertrouwd te maken met oude schildertechnieken. Onder zijn deskundige leiding kunt u uw eigen ikoon maken. De deelnemers krijgen tevens uitgebreide informatie over alle achtergronden.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes aan huis.

De cursus
De cursus beslaat tien donderdagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur. De eerste les is op donderdag 9 februari. In de vakantie in februari wordt geen les gegeven. Bij voldoende belangstelling start er een tweede groepje op de dinsdagmiddag.
Cursusgeld voor de tien middagen is € 150,-, met inbegrip van schildermateriaal, maar exclusief een houten paneel en penselen.

Over de kunstenaar
Peter van den Hoven is van huis uit etser, maar heeft zich na zijn opleiding aan de hand van middeleeuwse handboeken verdiept in temperatechnieken (tempera is het vermengen van poedervormige pigmenten met eierdooier en water). Na zijn opleiding in de vrije grafiek aan de academie St. Joost in Breda, onder leiding van Jan Sleper, heeft zijn belangstelling voor theologie, met name voor de kerkvaders, er toe geleid dat hij zich steeds meer op schilderen van ikonen is gaan toeleggen. In de afgelopen 40 jaar heeft hij dan ook heel wat kennis vergaard. Het werk van Peter is regelmatig te zien op tentoonstellingen in de regio en daarbuiten.

Ikoon betekent oorspronkelijk portret of beeltenis. "In het zien van de ander ontmoeten wij de ander. Zo ontmoeten wij in een ikoon de Ander", aldus Peter.

Interesse of eerst meer weten?
Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   


Gorssel, 10 januari 2017

  

aa

bb

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends