Laatste nieuws

Cursus permacultuur in de moestuin

Valérie van Dijck, tuinder van Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe, geeft op De Veldhof een tweedaagse cursus ‘Perma­cultuur in je moestuin’. De cursus is speciaal bedoeld voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (een­jarige) groente wil telen. 
VeldhofCursus kleinCursus permacultuur in de moestuin bij De VeldhofTijdens deze tweedaagse cursus leer je hoe je de principes van de perma­cultuur in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)­kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodem­leven? En welke gewassen passen in de moes­tuin (eenjarig en meer­jarig)? Ook wordt gekeken naar de 'uitdagingen' met de droogte: drie droge jaren op rij. Wat doet dat met het bodem­leven en je moes­tuin? Hoe kun je op natuurlijke wijze toch veer­kracht stimuleren en genieten van een rijke oogst?

De Veldhof
Tuinderij De Veldhof in Joppe is een geschikte plek om inspiratie op te doen voor de moes­tuin. Valérie neemt je mee door de tuin en laat zien welke werk­wijze in je moes­tuin toegepast kan worden. Op beide cursusdagen wordt theorie afgewisseld met praktijk. Op de tuinderij leer je naast de basis­theorie vooral veel over de praktijk van het natuurlijk moestuinieren.

Informatie
Lesdata: zaterdag 20 juni en het vervolg is op zaterdag 3 oktober 2020, leslocatie is Perma­cultuur tuinderij De Veldhof in Joppe, op de hoek van de Veldhof­straat en de Mars­weg in Joppe.
Duur van beide dagen: inloop vanaf 09.30 uur met koffie en thee; cursus van 10.00 tot 16.00 uur. Bijdrage: € 150,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch. Meer informatie en aanmelden: via het LevensCollege.

Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Tel. 06-49386227
Website


Gorssel, 3 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends