Laatste nieuws

Cursus 'Politiek Actief voor de gemeente'

Op dinsdag 11 mei 2021 begint de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cur­sus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente of misschien interesse heeft om politiek ac­tief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijk­heden zijn. De cursus wordt volledig digi­taal aangeboden. Meedoen is gratis.

Politiek actief
CursusPolitiek kleinDeelnemers aan de cursus krijgen antwoord op vragen als: ‘Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Neder­land? Hoe werkt de beslui­vorming binnen de gemeente? Wat doet een raads­lid?’ Ook is er een training debat­teren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente Lochem. Zo krijgen deel­nemers ervaring uit de praktijk mee en worden nuttige vaardig­heden geoefend. Tijdens de laatste bijeenkomst zijn de deel­nemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, die allemaal om 19.30 uur beginnen.

Cursusprogramma

  • Bijeenkomst 1: introductie en kennismaking (dins­dag 11 mei)
  • Bijeenkomst 2: de gemeente (dins­dag 18 mei)
  • Bijeenkomst 3: de gemeenteraad (dins­dag 1 juni)
  • Bijeenkomst 4: debatteren (dins­dag 8 juni)
  • Bijeenkomst 5: gemeente­financiën en Politieke Avond (dinsdag 15 juni)

Informatie
Deze cursus van ProDemos wordt georganiseerd door Prodemos en de griffie van de gemeente Lochem.
Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met de griffie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0573) 289222. Aanmelden voor de cursus kan tot uiterlijk 18 april 2021 via www.lochem.nl/politiekactief.


Gorssel, 29 maart 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends