Laatste nieuws

Cursussen volwassenonderwijs in Gorssel

CursusaanbodFilosofie voor beginners
Altijd al willen weten welke invloed grote denkers als Plato en Socrates vandaag de dag nog altijd hebben?
Filosofie betekent letterlijk liefde voor de wijsheid. Filosofie is allesbehalve vaag, maar raakt aan alledaagse problemen en gebeurtenissen. De cursus richt zich op de wortels van de westerse filosofie: de Griekse filosofie. Ook komen de vragen die Socrates, Plato en Aristoteles stelden en de antwoorden die zij formuleerden aan de orde. Wat is de relevantie van deze klassieke denkers voor de wereld van vandaag? De focus ligt op deze drie denkers, maar ook filosofen uit andere tijdsperiodes komen kort aan bod.
Bibliotheek Den Oldenhof, Vergaderruimte, zes bijeenkomsten op woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur, 6 februari t/m 20 maart 2013.

Persoonlijkheidspsychologie
Altijd al willen weten waarom u eigenlijk doet zoals u doet?
De cursus geeft inzicht in de persoonlijkheidsontwikkeling van geboorte tot een jaar of zeventien. Hoe ziet je identiteit eruit en hoe is ze tot stand gekomen? Ook het al dan niet bestaan van verdringing en het persoonlijke onbewuste passeren de revue.
Bibliotheek Den Oldenhof, Open ruimte, vijf bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur, 5 februari t/m 12 maart 2013.

Zweeds op reis
Op vakantie naar Zweden zonder een woord Zweeds?
In tien lessen wordt niet alleen praktische informatie over het land en de cultuur gegeven, maar komen ook de basisbeginselen van het Zweeds aan de orde, evenals de redzaamheid in de meest voorkomende situaties. Denk bijvoorbeeld aan voorstellen en afscheid nemen, het vragen van de richting en het bestellen van een brood.
Bibliotheek Den Oldenhof, Open ruimte, tien bijeenkomsten op donderavond van 18.30 tot 20.00 uur, 7 maart t/m 23 mei 2013.

Volledig digitaal
De Volksuniversiteit Stedendriehoek is volledig gedigitaliseerd: informatie over prijzen, aanmelden en betalingen via de website: www.vustedendriehoek.nl ; e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VUstedendriehoekLogoGorssel.nl
10 januari 2013

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends