Laatste nieuws

CV de Gorsselnarren redt avond met bewoners Trajectum

Ieder jaar begint het carnaval in Gorssel met op woensdagavond een avond voor de bewoners van Trajectum in Gorssel en Eefde. Een spontane en gezellige avond waar deze mensen al enige tijd naar uit kijken en druk met de voorbereiding zijn.  Ruim andere halve week geleden bleek dat er bij Trajectum voor deze avond geen budget meer was. Geen budget voor een drankje en een bitterballetje. Voorzitter Leo Franke van De Gorsselnarren: “Toen we dat hoorden schrokken we. Voor deze mensen is een avondje plezier erg belangrijk en ook dat wordt al wegbezuinigd. Maar dat laten we zeker voor dit jaar niet gebeuren”. De Gorsselnarren zijn op zoek gegaan naar sponsoren. De vereniging draagt zelf de kosten van de muziek en haar leden staan allemaal een muntje voor een drankje af, Hotel De Roskam verzorgt de koffie, Rotary Gorssel en nog een sponsor hebben gezorgd voor een tweede drankje en een extra hapje. 

Gekostumeerdbal2013Groot Carnavalsbal van CV de Gorsselnarren in 2013Op deze wijze kan het woensdag toch een feestelijke avond worden voor de bewoners van Trajectum.

Sleuteloverdracht
Komend weekend barst het carnaval weer los. Zoals de traditie voorschrijft, zal aanstaande donderdag Prins Theo van CV de Gorsselnarren in het nieuwe gemeentehuis in Lochem de sleutel van de stad ontvangen uit handen van burgemeester Van ’t Erve. De Gorsselse carnavalsvereniging is de oudste en met ruim 70 leden de grootste carnavalsvereniging in de gemeente Lochem. De sleuteloverdracht vond tot twee jaar geleden plaats op vrijdagavond tijdens de ‘Alternatieve Raadsvergadering’. Aan die feestelijke avond gaven burgemeester en wethouders op ludieke wijze hun visie op de burgerij en de gemeente en in sketches werden zij, raadsleden en bekende burgers op de hak genomen. Omdat de band met het college de laatste jaren losser is geworden is de Alternatieve Raadsvergadering twee jaar geleden vervangen door ‘Gorssel draait door’ een feestelijke avond met acts en roddels over het wel en wee in Gorssel.

Uitgebreid programma

CV Programma2014 KLeinFeestvierders in Gorssel en omstreken kunnen ook dit jaar weer hun hart ophalen. ‘Gorssel draait door’ op vrijdagavond, het groot carnavalsbal op zaterdagavond, een speciale middag voor senioren, kindercarnaval, café carnaval en haringhappen op Crazy Tuesday.

Meer informatie over de verschillende programmaonderdelen vindt u in de agenda van Gorssel.nl of op de hiernaast afgebeelde poster (klik voor vergroting en tweede pagina).

www.degorsselnarren.nl
www.trajectum.info


Gorssel, 24 februari 2014

 aa

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends