Laatste nieuws

Damesteam wint kubbtoernooi Acaciaplein

Op het Acaciaplein in Gorssel werd op zondag 19 september 2021 de vierde editie van het jaarlijkse kubb­toernooi gespeeld, georganiseerd door de Gorsselse kubbclub ‘Pleinvrees’. 
‘s Morgens troffen bijna tachtig(!) enthousiaste deelnemers elkaar op het plein. Klaar om de sportieve strijd aan te gaan om de wissel­beker, die sinds 2020 in bezit was van team ‘The Moon’. 
De teams werden via loting in poules verdeeld, na de koffie werden nog even de spelregels gememo­reerd en toen kon het spektakel beginnen.

Kubb
Kubb2021 kleinDamesteam 'Tsja' won het kubbtoernooi 2021 op het AcaciapleinHet kubbspel bestaat uit een koningkubb, tien houtblokken (kubbs), zes werp­stokken en zes veldstokken voor de markering van het veld van vijf bij acht meter. De houten blokken (15 cm hoog) moeten omver geworpen worden door er houten stokken (30 cm hoog) tegenaan te gooien. Het doel van het spel is de koningkubb om te gooien. Het team dat de koning als eerste omgooit, wint. Er mag pas op de koning gegooid worden, als een team alle kubbs op de speelhelft van de tegen­partij omver geworpen heeft. Ook moet dit team nog een of meerdere werpstokken over hebben. Mocht een team de koning omgooien voordat alle kubbs zijn omgegooid, dan is het spel direct voorbij en wint het andere team.

Het toernooi
De twintig teams, van drie tot zes personen, verspreidden zich over het plein naar hun eigen ‘team-tafel’. De corona­regels werden hierbij in acht genomen.
Er werd per wedstrijd een kwartier gespeeld en toen alle teams uit de poule tegen elkaar gestreden hadden, was het tijd voor een hapje en drankje (verzorgd door Eetcafé De Hoek). Na de punten­telling streden de winnaars van de poules om de finale­plaatsen. Helaas lukte het team ‘The Moon’ en ‘Zooitje ongeregeld’ niet om de finale te bereiken. Zij eindigden respectievelijk op de derde en vierde plaats. De eindstrijd werd uitgevochten door de heren van team ‘Vrijheid Blijheid (carnavalsvereniging De Gorssel­narren) en de dames van team ‘Tsja’. Het werd een spannende finale die uiteindelijk werd gewonnen door de dames Miranda, Dorien en Evelien van ‘Tsja’.

Dank
Er werd sportief gestreden en ook de toeschouwers hebben genoten.
De organisatie bedankt iedereen voor de gezelligheid en met name Eetcafé De Hoek, de vrijwilligers achter de bar en Aarnink kunststof kozijnen voor hun inzet en geleverde materialen.
De datum voor volgend jaar is al bekend, dat wordt zondag 18 september 2022.


Gorssel, 23 september 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends