Laatste nieuws

Dankdag 2014: delen met anderen

Voedselbank1De Protestantse Gemeente Gorssel - Epse besteedt ieder jaar rond begin november aandacht aan de zogenaamde ‘Dankdag’. Dan worden er goederen ingezameld, die vervolgens geschonken worden aan de Voedselbank. In 2014 valt de ‘Dankdag’ op 8 november. Alle inwoners van Gorssel en Epse worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

Dankdag

Al eeuwenlang worden er in de Protestantse geloofsgemeenschappen Dankdagen in het najaar gehouden. Hierbij stond in de agrarisch georiënteerde economie de dankbaarheid voor de opbrengst van het land en de veeteelt of visserij centraal. Later kwamen industriële productie en de diensteneconomie op en verschoof het karakter van ‘Dankdag’ naar een bezinning op de economische realiteit. Tegenwoordig krijgt met name de verhouding tussen arme en rijke bevolkingsgroepen of landen veel aandacht.

Voedselbank
VoedselbankOok in de Protestantse gemeente Gorssel/Epse wordt hier jaarlijks rond begin november aandacht aan besteed en worden er ook goederen ingezameld, die geschonken worden aan de Voedselbank.
U kunt deze actie steunendoor producten (zoals houdbare etenswaren, conserven, fruit, rijst, pasta, noten of aardappelen, maar ook margarine, pannenkoekmeel, was- of schoonmaakmiddelen e.d.) in te leveren bij de kerken in Epse en Gorssel. Daarvoor zijn beide kerken geopend op zaterdag 8 november van 11.00 tot 12.00 uur.
Er wordt voor gezorgd, dat alle producten na het weekend bezorgd worden bij de Voedselbank in Zutphen.


Gorssel, 3 november 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends