Laatste nieuws

Daverend applaus voor De Harmonie

Na twee coronajaren kon Muziekvereniging de Harmonie Gorssel-Eefde afgelopen zondag eindelijk weer een ‘normaal’ concert geven. De muzikanten hadden er zin in, en de luisteraars ook, want de Gorsselse kerk zat goed vol.

Harmonie10 4 22 2 kleinDe HIT-jeugd mocht beginnen o.l.v. Henk Vruggink en deed dat met groot enthousiasme. Wat een rijkdom zoveel jeugd­muzikanten binnen de vereniging. En met talent, dat was goed te horen. Leuke stukken werden gespeeld en het HIT-orkest wist het publiek tot meeklappen en -joelen te krijgen. Een prachtig optreden dus.

Harmonie10 4 22 3 kleinHierna betrad het groot orkest het mooie podium in die fijn klinkende kerk. Na steeds een leuke inleiding door dirigent Jacob Jansen werden diverse bekende swing­nummers gespeeld die met New York te maken hebben. Plaatjes op de beamer, bediend door diezelfde Jacob (hij was multi­functioneel bezig), gaven een extra dimensie aan het New York gevoel. Het publiek reageerde steeds enthousiaster, zeker toen er een paar knappe vlotte solo's werden gespeeld. En na de uitsmijters van Frank Sinatra, West Side Story en Mambo zat de stemming er goed in. Een daverend applaus zei genoeg, dankbaar keerde men weer huiswaarts en de Harmonie-leden waren tevreden over hun optreden.

Op zaterdagmiddag 23 april 2022 zal het nog eens dunnetjes worden overgedaan tijdens het grote benefiet­evenement voor Oekraïense vluchtelingen in dezelfde kerk te Gorssel. Dus als u het concert heeft gemist of het nogmaals wilt horen: De Harmonie ziet u graag op 23 april.
 

Gorssel, 11 april 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends