Laatste nieuws

Daverend feest van de Harmonie Gorssel-Eefde

De Harmonie Gorssel-Eefde bestaat in 2018 110 jaar en vier­de dat op 24 november 2018 met een jubileum­concert in de Buitensociëteit in Zutphen. 
Bij binnenkomst in de zaal speelde het HIT Orkest (Harmonie In Training) onder leiding van Henk Vrug­gink al: een leuke binnen­komer. De zaal stroomde vol en ook op het balkon zat publiek. Gorssel.nl vierde het mee en genoot van een feeste­lijke avond.

Kwaliteit
Harmonie2 P.Drent kleinDirigent Jacob Jansen leidt zijn Harmonie (foto Pascale Drent)De Harmonie staat al achttien jaar onder de bezielen­de leiding van dirigent Jacob Jansen. Die kwaliteit kwam al meteen tot uitdrukking in het openingsnummer ‘Jubilee Overture’ van Philip Sparke. Geen een­voudig stuk! De volgende drie stukken werden gezongen door Iris Kroes, die zichzelf op de harp begeleid­de, uiteraard omlijst door De Harmonie. Bij Iris’ laatste nummer (een stuk van Clean Bandit) kwamen de dansers van Mars Ben­tum in actie: een lastig nummer om op te dansen, maar ze sloegen zich er door­heen. Daarna volgde ‘An American in Paris’ van Gershwin. Het stuk vertelt het persoon­lijke verhaal en de ervaringen van George Gershwin in Parijs. Wederom bracht de dirigent zijn orkest naar on­gekende hoogten. Harmonie1P.Drent kleinIris Kroes met De Harmonie (foto Pascale Drent)Tempi wisselden elkaar af en volg­den elkaar snel op: nu eens mee­slepend, dan weer opzwepend. Alweer geen gemak­kelijk nummer, maar het orkest speelde alsof het geen moeite kostte. 

Streetdance
Na de pauze vertolkte Iris Kroes ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen en een zelf gecompo­­neerd nummer over haar Friese roots: ‘Surrounded by water’. Ook de dansers waren weer van de par­tij. Daarna volgde een zeven­tal nummers van Bach tot Stevie Wonder, waarbij de dansers bij een nummer van Justin Timberlake zelfs street­­dance lieten zien. Bij het laatste nummer van Stevie Wonder werd iedereen uit­genodigd mee te doen. 

Daverend applaus
Een daverend applaus volgde en natuurlijk was er nog een toegift. De Har­monie had zich van zijn beste kant laten zien! Het was een fantas­tische avond, die afgesloten werd met nog even napraten in de foyer. 
Gorssel.nl was natuurlijk benieuwd waarom de toe­hoorders in zo grote getale naar dit concert waren gekomen. Velen bleken familie te zijn of buren. Maar het waren boven­al muziek­liefhebbers.

Bekijk het fotoalbum van het jubileumconcert op Gorssel.nl


Redactie Gorssel.nl
25 november 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends