Laatste nieuws

De Bloemenkamp beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

Het Lochemse college heeft besloten om 25 leeg­staande woningen in De Bloemen­kamp in Gorssel te huren van Vastgoed zorgsector. De Bloemenkamp wordt op termijn gesloopt, maar tot en met 31 december 2023 kunnen vluchtelingen uit Oekraïne hier tijdelijk wonen. Er is plaats voor 40 tot 75 mensen. De bewoners­commissie steunt het plan.

Eind mei woonklaar
Bloemenkamp 1 kleinLeegstaande appartementen in De Bloemenkamp beschikbaar voor OekraïnersDe gemeente stelt voor De Bloemenkamp een locatie­manager aan die de komst van de vluchtelingen zal voorbereiden. Een aannemer maakt de apparte­menten woonklaar en de eerste vluchtelingen zullen naar verwachting tegen eind mei 2022 hun intrek nemen.
De gemeente overlegt met de project­groep ‘Oekraïne Gorssel, Epse, Joppe’ welke bijdrage vrij­willigers kunnen leveren. Te denken valt aan de inrichting van de apparte­menten.

Hulp en ondersteuning 
De vluchtelingen die in Gorssel komen wonen, staan ingeschreven bij de gemeente en ze ontvangen leef­geld voor noodzakelijk levens­onderhoud. Ze maken net als andere inwoners ook gebruik van voorzieningen.
De gemeente laat weten het hart­verwarmend te vinden dat inwoners van Gorssel, Epse en Joppe klaar staan om de vluchtelingen te helpen om weg­wijs te worden in hun nieuwe woon­omgeving.

Meer informatie
De projectgroep voor de opvang van vluchtelingen in Gorssel, Epse en Joppe is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de website oekraïne-gorsselepsejoppe.nl.


Redactie Gorssel.nl
29 april 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends