Laatste nieuws

De Borkel als podium

In De Borkel worden regelmatig ontspanningsmiddagen georganiseerd. Die activiteiten zijn niet alleen voor bewoners van het zorgcentrum toegankelijk, maar ook voor mensen ‘van buiten’.

Omdat het programma misschien niet voor iedereen bekend is, besteedt Gorssel.nl er nu extra aandacht aan. In de agenda op Gorssel.nl worden de programmaonderdelen ook altijd vermeld.

Koor, muziek, voordracht
Geregeld zijn er muziekuitvoeringen, soms zijn er creatieve activiteiten of een koor treedt op. Zo kwam onlangs dichter Peter van de Goolberg naar De Borkel om zijn werk toe te lichten en daaruit voor te dragen.
De uitvoeringen worden gehouden in de centrale hal en beginnen ’s middags om 14.30 uur. 

Voor belangstellenden (van buiten) kosten losse kaarten  4,00 incl. koffie/thee; bewoners van De Borkel betalen een lager bedrag, afhankelijk van het programma. Een abonnement nemen is ook mogelijk.

Programma
Het programma voor de komende weken ziet er als volgt uit.
Op donderdag 21 februari is er een schildermiddag in de Cornaxzaal onder leiding van Geertje Bluemink. Er kan volgens voorbeeld worden geschilderd, maar ook eigen invulling is mogelijk. Het gaat deze middag vooral om de gezelligheid en ontspanning.

Op woensdag 27 februari is er een bingomiddag met leuke en ‘bloem’rijke prijzen.

biografie 300pixOp woensdag 6 maart is er een optreden van de Harmonica Club uit Ruurlo. (Een van de bewoners van De Borkel had dit optreden als wens in de wensenboom gehangen.)
Alle leden van de Harmonica Club spelen op een traditionele drierijige harmonica, zodat het authentieke Achterhoekse harmonicageluid weer wordt gehoord. Er wordt gespeeld van bladmuziek met normaal notenschrift, volgens de Groesbeekse methode, geschikt gemaakt voor de harmonica. Het parool is dan ook: spelen wat er staat. Het repertoire bestaat veelal uit herkenbare nummers, bijvoorbeeld liedjes uit de Achterhoek, Duitsland, Tirol, polka’s, Oudhollandse en zeemansliedjes. Dit alles in de bijbehorende wals-, Engelse wals-, mars-, tango- of rumba maatverdeling.

Informatie
De Borkel, Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel, tel. 0575-594444 (Elske Wunderink).

Gorssel.nl
19 februari 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends