Laatste nieuws

De Harmonie bestaat 110 jaar!

Op 8 januari j.l. was het 110 jaar geleden dat de christelijke muziekvereniging ‘De Harmonie Gorssel – Eefde’, toen nog ‘Looft den Heer’ genaamd, werd opgericht. Het was het initiatief van een dominee om een christelijk fanfarekorps op te richten, als afdeling van de christelijke ‘jongelingenvereniging onderzoek de schriften’. Volgens de overlevering bestond het gezelschap bij de oprichting uit twaalf leden. In de loop der decennia is De Harmonie uitgegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging die een vaste gewaardeerde plaats heeft in onze samenleving. Vele muzikanten zijn ooit als kind of puber hun muzikale loopbaan gestart bij de vereniging en hebben muziek als rode draad in hun leven mogen ontdekken.

Mooie muziek maken
HarmonieDLDmei2017 3Optreden van De Harmonie aan de Elbe in Maagdenburg tijdens de Muziek Tour van mei 2017Muziek maken is in sociaal opzicht een goede bezigheid, maar is tevens lichamelijk gezond. Samen mooie muziek proberen te maken is leuk en je maakt vrienden voor het leven. Allemaal pluspunten dus! Daarom wil De Harmonie dit jubileumjaar aangrijpen om door middel van bijzondere optredens extra aantrekkingskracht uit te oefenen op met name jeugd en jongeren. Op 17 maart is in Eefde een concert met de Politiekapel. Op 24 november wordt er een groots concert in de Buitensociëteit in Zutphen gehouden met bekende gastspelers als The Voice winnares Iris Kroes, ook bekend als ‘het meisje met de harp’, en danser Mars Bentum. Tussendoor zijn er ook twee optredens in Gorssel: op zondagmiddag 10 juni ‘Zomerzin’ een buitenconcert in hartje Gorssel en op 16 september treedt De Harmonie op in het Openluchttheater. Deze datums kunt u dus vast in uw agenda zetten!

Nadere aankondigingen en informatie van deze concerten volgen nog, maar dan bent u in ieder geval vast op de hoogte van het feit dat De Harmonie het jaar 2018 een bijzonder muzikaal tintje wil geven.

Compost- en potgrondactie
Zoals ieder jaar komen de muzikanten van De Harmonie in het vroege voorjaar weer aan de deur voor compost- potgrond en koemestkorrels. Handig thuisbezorgd en u steunt ermee de vereniging. Voor meer informatie en reserveren, zie onderstaande link.
 

  
Gorssel, 11 februari 2018

  

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends