Laatste nieuws

De Harmonie wil meer oud papier ophalen in Gorssel

Muziekvereniging De Harmonie Gorssel-Eefde is een actieve club: de leden halen oud papier op, verkopen haardhout en potgrond, maar natuurlijk maken ze vooral graag muziek. Voor volgend jaar staat weer veel op het programma. Een tournee naar Freiburg bijvoorbeeld.

OPA
HarmonieLeipzig kleinDe Harmonie on Tour. In 2017 speelde het harmonieorkest in Leipzig. Volgend jaar hopen de leden in Freiburg op te treden.‘Opa’ is binnen de Harmonie de naam voor oud papier. Iedere eerste zaterdag van de maand gaan de leden met drie wagens door de straten van Gorssel om oud papier op te halen. Ondanks dat enkele dagen uitvielen i.v.m. coronamaatregelen is ook afgelopen jaar weer veel opgehaald en dat is natuurlijk goed voor de clubkas. Alle trouwe ‘klanten’ worden hartelijk bedankt dat ze steeds weer hun oud papier verzamelen en netjes gebundeld aan de straat zetten.
Volgend jaar wil de Harmonie nog meer papier ophalen, dus alle Gorsselnaren worden opgeroepen om mee te doen. Wel eerst even aanmelden, dan wordt u ingepland in de route en krijgt u bericht als het een keer niet kan doorgaan. De harmonie gaat er vanuit dat ook met de aangescherpte coronamaatregelen het mogelijk is papier op te halen.
Oud papier graag netjes in dozen of gebundeld langs de weg zetten. Geen lege dozen, en halfleeg werkt ook niet zo efficiënt.
De eerstvolgende opa-ophaal is zaterdag 8 januari 2022, in plaats van Nieuwjaarsdag. Verder in principe altijd weer de 1e zaterdag van de maand. Als dat beter uitkomt kunt u oud papier ook wegbrengen naar Reeverdijk 5a in Eefde.
Aanmelden kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw afhaal- en woonadres. Namens de Harmonie hartelijk bedankt!

Haardhout en compost
HarmonieHout kleinHaardhout, net als oud papier en potgrond een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging.einDe Harmonie doet meer om de kas te spekken. Hout kloven bijvoorbeeld en als haardhout verkopen; mocht u interesse hebben, bel dan even met Gerrit Boschloo (tel 06 53 162422) of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hetzelfde geldt voor zakken potgrond, compost en koemestkorrels. Die worden in februari of maart weer thuisbezorgd. Vooraf bestellen, net als vorig jaar. Nadere informatie (datums, prijzen) zullen nog volgen, maar als u interesse heeft, laat het vooral weten, dan kan Gerrit al een beetje inschatten hoeveel zakken hij moet inkopen bij de leverancier.

Tournee
De Harmonie hoopt natuurlijk in 2022 ook op muzikaal gebied veel van zich te laten horen. Dat hangt natuurlijk mede af van de corona-ontwikkelingen. Voor 20 maart staat het voorjaarsconcert op het programma en eind mei hopen de leden op tournee te gaan naar Freiburg, naar een blaasmuziekfestival in het Hemelvaartsweekend.
Het tournee naar Freiburg betalen de leden zelf, maar voor alle muzikale activiteiten is veel geld nodig. Er moet natuurlijk gerepeteerd worden, dus dirigent en zaalhuur moeten worden betaald. Instrumenten moeten worden onderhouden of vervangen. Bladmuziek krijg je ook niet gratis. En niet te vergeten: de jeugd in opleiding! Belangrijk, want het zijn de toekomstige orkestleden! Voor de jeugd worden projecten georganiseerd zoals klassenorkesten in de Vullerschool, die helaas voorlopig niet door gaan vanwege corona.

Harmonie Logo Trans nieuw De eerder genoemde inkomsten worden hiervoor ingezet, al jarenlang. Daarom zet de Harmonie hier weer extra op in.

De Harmonie wenst u hele fijne, liefdevolle feestdagen en alvast een gezond nieuwjaar toe.
 

 
Gorssel, 19 december 2021

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends