Laatste nieuws

De Harmonie en het Hoventoon koor treden op in de kerk

Op zondagmiddag 19 mei om 15 uur verzorgen De Harmonie Gorssel - Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer een bijzonder concert aan in de (protestantse) kerk te Gorssel. Het draait allemaal om het thema ‘Contrast’: blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor een mooie balans zorgen. Noord – en Zuidpool, pop of klassiek, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. “Wij beloven u dat het een heel mooi concert gaat worden!”

De Hoventoon
Harmonie HaventoonGemengd koor De Haventoon zal op zondag­middag 19 mei optreden met De Harmonie in de Gorsselse kerkDe Harmonie Gorssel – Eefde behoeft weinig uitleg. Kamerkoor De Hoventoon is in Gorssel e.o. wellicht wat minder bekend. Daarom even een nadere kennismaking:
Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en 60++ jaar. Katalin Szabó dirigeert het koor al 10 jaar met veel enthousiasme en aandacht voor details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon 2 concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer.

Programma
Harmonie Hoventoon flyerOp het programma staan o.a. bekende en lekker in het gehoor liggende stukken van good old Frank Sinatra (jazzie/swing-mix) en de klassieker Die Leichte Cavalerie van de bekende 19e eeuwse componist Franz von Suppé. Verder Antarctica van componist en dirigent Carl Wittrock (uit Goor) en de Jupiter Hymne van Gustav Holst. Als finale zullen de Harmonie en het koor samen het bekende Mother Earth brengen van de succesvolle Nederlandse symfonische-metalband Within Temptation, een echte kraker!
De Harmonie en de Hoventoon beloven u een fijne muzikale en ontspannende zondagmiddag.

Informatie
Het concert is op zondagmiddag 19 mei 2019 in de kerk van Gorssel. Aanvang 15.00 uur.
Entree € 7,50
Na afloop is er gelegenheid om na te babbelen en is er koffie/thee/limonade te koop.

  
Gorssel, 11 mei 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends