Laatste nieuws

De Harmonie gaat op tournee in Oost-Duitsland

De Harmonie Gorssel-Eefde gaat op Music Tour in Oost-Duitsland. In het Hemelvaartweekend van 25 t/m 28 mei zal het orkest optreden in Leipzig, Maagdenburg en de Hexentanzplatz in de Harz. Op 1 april was er een geslaagd voorproefje in Eefde. Tijdens het voorjaarsconcert werd het publiek meegenomen op een muzikale reis, de Harmonie on Tour.

  
     HarmonieTour04-17a

     HarmonieTour04-17b

       Foto's van 'Harmonie on Tour' voorjaarsconcert in 
       Eefde op 1 april 2017

Tournee
De vierdaagse tournee naar Oost-Duitsland heeft een vol programma met culturele uitstapjes en maar liefst vier optredens. Op de eerste dag wordt de Wartburg bij Eisenach bezocht. Hier vond Maarten Luther toevlucht en vertaalde hij in 1521 het Nieuwe Testament. Nog die zelfde dag gaat de reis verder naar Weimar, de stad van Bach, Bauhaus en de dichters Goethe en Schiller. De volgende dag wordt Leipzig bezocht waar ook twee concerten gepland zijn, op de Augustusplatz en in de Reformierte Kiche. Op dag drie gaat het naar Lutherstadt Wittenberg en vervolgens naar Maagdenburg, waar De Harmonie zal optreden op het centrale podium aan de Elbe. Op de terugweg wordt nog een concert gegeven op de beroemde Hexentanzplatz in de Harz.

Muzikale reis in Eefde
Op 1 april j.l. gaf de Harmonie haar jaarlijkse voorjaarsconcert in Eefde. Het thema van de avond sloot goed aan bij de Duitse tournee. Het was een gevarieerde muzikale reis. Geheel volgens de dienstregeling vertrok de Harmonie on Tour om 19.30 uur al dweilend vanaf de Ontmoetingskerk in Eefde. De ietwat klunzige buschauffeur Harm had er zin in en ook de nogal overspannen reisleidster Monie had - nadat ook de laatste zitplaatsen in de bus waren gevuld met blokfluiters - de boel onder controle. De reis kon beginnen.
Alle leden van de Harmonie waren present en lieten enthousiast van zich horen zoals dat op een tripje hoort. Onderweg werd zelfs een overstap naar de trein gemaakt en de blokfluiters lieten horen dat de stoomlocomotief goed op dreef was. Ook de jeugdleden speelden een aantal swingende nummers.
Zoals dat op reis gaat en je steeds wisselende landschappen ziet als je uit het raam van de bus kijkt, zo gevarieerd was ook het programma. De Second Waltz kende iedereen in 't publiek, maar ook Latijns Amerikaans muziek en Adele kwamen voorbij.

  

  
Gorssel, 6 april 2017  

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends