Laatste nieuws

De Harmonie Gorssel-Eefde zet in op jeugd

De Harmonie Gorssel-Eefde zet ‘vol’ in op muziekopleidingen voor de jeugd. Er is nog plaats op de blokfluitgroepen en bij het Leerlingen- en Jeugdorkest en er zijn nog meer muzikale plannen voor de jeugd.

Blokfluit
HarmonieJeugdJonge blokfluiters bij De Harmonie Gorssel-EefdeDe Harmonie Gorssel-Eefde begint het muzikale seizoen 2017-2018 met een flink aantal nieuwe (blokfluit)leerlingen. Zowel in Gorssel als in Eefde heeft Anita Berrier een mooie groep om muzikaal te vormen. Er kunnen altijd kinderen bij, dus wie interesse heeft, kan altijd een keertje te komen kijken en luisteren. Hierbij zijn ouders natuurlijk ook van harte welkom.
In Gorssel repeteren de blokfluiters op dinsdag van 15.15 uur tot 16 uur in de Vullerschool. In Eefde wordt er door een andere groep geoefend van 16.30 uur tot 17.15 uur in de Ontmoetingskerk.

Leerlingenorkest en Jeugdorkest
Oudere kinderen die al noten kunnen lezen en graag op een ander instrument dan de blokfluit wollen spelen, kunnen eens op maandagavond komen kijken en luisteren in het repetitielokaal in 't Trefpunt in Gorssel om 18 uur of 18.30 uur. Daar repeteren eerst het Leerlingenorkest en daarna het Jeugdorkest onder leiding van Harry ten Brinke. Ook kan er via De Harmonie muziekles gevolgd worden in de Muzehof in Zutphen (via het Muzecollectief) en/of via privéles van Emile van der Peet of Henk Vruggink, beide in Gorssel (in 't Trefpunt).

Kerstmarkt
Een ander leuk moment om De Harmonie op diverse manieren in actie te zien en te horen is op de kerstmarkt van de muziekvereniging: zaterdag 9 december 2017 tussen 14.00 en 18.00 uur op het Traverseplein in Eefde (bij de Ontmoetingskerk). De muzikale begeleiding door  ‘Groot’ orkest, Leerlingen- en Jeugdorkest, blokfluiters, dweilorkest en misschien nog wel andere varianten zorgt voor een muzikale kerstsfeer, waarbij eigen kerstcreaties en kersthapjes en –drankjes worden aangeboden. De opbrengst is bestemd voor de vijfjaarlijkse ‘Music-Tour’ van De Harmonie in het buitenland.

Beleidsplan
De Harmonie heeft een beleidsplan opgesteld waarin onder meer is opgenomen dat de muziekvereniging de jeugdgroepen verder uit wil bouwen. Dat betreft ook de vorm: er kan bijvoorbeeld ingezet worden op een ‘Big Band’-achtige invulling. Daarover wordt binnenkort meer bekendgemaakt.
In 2018 bestaat De Harmonie 110 jaar. Dat wordt onder meer gevierd met een muzikaal jeugdproject, waarbij een van de ideeën is om een bekende Nederlander in te schakelen die de jeugd/jongeren zeker zal aanspreken.

Informatie
De Harmonie roept kinderen die dit alles actief mee willen maken op, om zo gauw mogelijk naar een van de genoemde locaties/groepen te gaan en zich aan te melden. Wie meer van De Harmonie wil weten, kan kijken op de website: http://www.deharmoniegorsseleefde.nl/ of een vraag stellen via e-mal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gorssel, 2 november 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends