Laatste nieuws

De Harmonie heeft een nieuwe voorzitter

Sinds 11 april 2022 heeft Muziekvereniging De Harmonie Gorssel Eefde een nieuwe voorzitter. Patricia de Leeuw heeft de voorzitters­hamer van Gerrit Boschloo overgenomen. Beiden hebben een passie voor muziek en voor verbinding. Een warme overdracht getuigt hiervan.

harmonieVoorzitter kleinPatricia de Leeuw volgt Gerrit Boschloo op als voorzitter van De HarmonieGerrit is sinds 2014 voorzitter van de muziek­vereniging en werkte de laatste jaren al wat meer samen met mede-bestuurslid Patricia. "Het voelt daarom als heel natuurlijk en logisch om het stokje van Gerrit over te nemen” aldus Patricia. Zij speelt klarinet bij De Harmonie en is onderwijzeres. 

De Harmonie maakte onderstaand interview met de gaande en komende voorzitter om het nieuws lokaal bekend te maken.

Wat betekent muziek in je leven?
Gerrit: “Veel, het is m’n favoriete hobby. Ik leg er m’n emotie in.”
Patricia: “Als kind was ik al gek op muziek, ik danste overal op en zong alles mee. Ik dirigeerde Sesam­straat voor de tv. Vandaag de dag is muziek maken een dagelijks onderdeel. Ik zie het als mijn uitlaat­klep en meditatie. Ik krijg er ook weer inspiratie en nieuwe ideeën door.

Wat dreef/drijft je om voorzitter te worden?
Patricia: “We hebben een prachtige vereniging, een vereniging die graag midden in de samenleving staat. Deze samen­leving is wel in verandering, niet iedereen wil aan een vereniging verbonden zijn en het imago van een muziek­vereniging is onterecht wat negatief. Daar wil ik graag verandering in brengen”.

Wat waren/zijn je sterke punten resp. verbeterpunten?
Gerrit: “Ik heb een groot netwerk in de regio. Ik zou graag accurater willen optreden en praten, minder slordig zijn.”
Patricia: “Mijn sterke punt is mijn gedrevenheid om samen iets moois neer te zetten. Hierbij denk ik aan de toekomst van het verenigingsleven in onze maatschappij. Daarnaast denk ik dat ik heel verbindend kan werken, binnen en buiten de vereniging. Ik hou van samenwerken en mogelijkheden scheppen. Verbeter: Ik vind het heel leuk om zelf een idee uit te werken, ik zal als voorzitter vooral meer de sturende rol moeten pakken en minder uitvoerend.”

Wat heb je als sterkste kracht van de vereniging ervaren?
Gerrit: “Erg leuke club met welwillende leden. Echte teamgeest .”

Wat zou je het meest willen veranderen en hoe?
Patricia: “Grote betrokkenheid van de leden creëren. Iedereen heeft kwaliteiten en is waardevol binnen de vereniging. Iedereen moet zich gewaardeerd en gezien voelen binnen de vereniging. Daarnaast wil ik graag de samenwerking met de samenleving vergroten. Door samen te werken met andere partijen en zichtbaar te zijn bij belangrijke gelegenheden. Ook door in het muziekonderwijs te investeren op en na school. Voor jong en oud. Want muziek maken is goed voor alle leeftijden.

Wat zou je juist zo willen houden?
Patricia: “De vriendelijke en gezellige sfeer in de vereniging. We zijn niet altijd even serieus, en dat is soms misschien niet handig, maar zorgt wel voor een goede sfeer binnen de vereniging.”

Waar ligt de kracht van de vereniging?
Patricia: “We zijn spontaan en ondernemend en bereid de handen uit de mouwen te steken.”

Deze laatste kernachtige woorden van Patricia typeren De Harmonie als vereniging.
Gerrit zal zich blijven inzetten voor de vereniging en Patricia gaat het stokje (meer) in handen nemen.
Het bestuur is blij met de warme overdracht en heeft alle vertrouwen in een vruchtbare toekomst.
  

Gorssel, 18 april 2022

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends