Laatste nieuws

De Harmonie zet vijf jubilarissen in het zonnetje

Het nieuwe muzikale seizoen is ook voor De Harmonie Gorssel-Eefde weer begonnen. Traditiegetrouw trapt de muziekvereniging het jaar af met het huldigen van haar jubilarissen tijdens het verenigings­feest. Dit jaar zijn dat er maar liefst vijf: vier muzikanten en de dirigent.
De muziekvereniging drijft op zowel jonge als ervaren krachten: muzikanten die zich actief inzetten voor het samen muziek maken en de verbinding tussen de leden én de omgeving.

Vier bijzondere muzikanten
Harmonie jubilarissen kleinMet de klok mee: Ellen Wassink, Aard van den Vlekkert, Willeke Koerhuis, Marleen Ilbrink. Foto's door Edo Boonstra en Jens van der WeeleTrompettist Ellen Wassink is 40 jaar lid en jarenlang lid geweest van het bestuur van de vereniging. Nog altijd is zij een van de drijvende krachten achter de dweilband De Bladbloazers en de organisatie van sociale activiteiten.
Ook tenorsaxofonist Willeke Koerhuis is al ruim 40 jaar muzikant, eerst bij Kunstmin en toen deze vereniging ophield te bestaan pakte zij de draad op bij De Harmonie. Met haar creativiteit heeft zij een belangrijke bijdrage aan de organisatie van de concerten.
Marleen Ilbrink is 50 jaar lid en een verbindende factor in de klarinetsectie. Wat haar typeert zijn haar bescheidenheid en tegelijkertijd haar hoge technische niveau. Een sterke muzikale kracht, en daarmee een steunpilaar voor de hele sectie.
Aard van den Vlekkert is 60 jaar muzikant, eerst bij Kunstmin en toen bij de Harmonie. Nog altijd is hij onmisbaar: als instrument­beheerder, coördinator van De Blad­bloazers, hout­klover en natuurlijk als tenor­saxofonist.

Twintig jaar op de bok
Harmonie dirigent Jacob Jansen kleinDirigent Jacob Jansen. Foto door Viktor SnippeTot slot een bijzonder jubileum: dat van dirigent Jacob Jansen, die dit jaar 20 jaar voor De Harmonie staat. De vereniging is blij hem dit seizoen opnieuw als muzikaal leider te mogen verwelkomen. De Harmonie is ontzettend trots op deze langjarige betrokkenheid van haar muzikanten en dirigent.

Muzikanten gezocht
Wil jij ook samen muziek maken? Bij De Harmonie is altijd plek voor muzikanten – jong en oud, ervaren en beginners. De vereniging is met name op zoek naar klarinettisten, trompettisten en slagwerkers. Kijk voor meer informatie op www.deharmoniegorsseleefde.nl of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gorssel, 1 september 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends