Laatste nieuws

De Herdertjestocht gaat gelukkig door, maar dan anders

Engel, herder en wijze: vitale beroepen in een vreemd, verwarrend jaar. Een tijd waarin de mens makkelijk de weg zou kwijtraken. Maar gelukkig is daar de route van de Alternatieve Herdertjestocht! Zo wordt toch nog de jarenlange traditie van de Herdertjestocht voortgezet, waar veel inwoners van Gorssel en omgeving jaarlijks reikhalzend naar uitkijken om te lopen met kinderen en/of kleinkinderen.

Herdertjestocht2020Serieuze aanpassingen op de route zorgen ervoor dat deze wandeling geheel corona-bestendig afgelegd kan worden. Zo zullen er dit jaar geen opstoppingsgevoelige startgroepen en tableaux vivants zijn en wordt het evenement over vijf dagen uitgesmeerd. Dit eveneens met het oog op het voorkomen van mensenmassa’s.
U kunt met uw gezin, en vanzelfsprekend met inachtneming van de actuele RIVM-richtlijnen, de route zelfstandig lopen wanneer het u uitkomt. Onderweg komt u in tuinen en achter ramen bekende personages uit het kerstverhaal tegen. Deze worden op kunstzinnige, ja zelfs ambachtelijke wijze uitgebeeld. ’s Avonds, wanneer de schemering invalt, zal een en ander verlicht zijn.

U kunt de Herdertjestocht lopen van 20 tot en met 24 december a.s., van 11.00 tot 19.00 uur (op kerstavond tot 17.00 uur). De route is vanaf 19 december als PDF te downloaden op Gorssel.nl en op de website van de protestantse gemeente Gorssel/Epse: www.pg-gorsselepse.nl.

Op de pdf met de routebeschrijving en op de afbeelding in dit artikel staat een QR-code waarmee gemakkelijk een financiële bijdrage kan worden geleverd voor dit prachtige evenement dat uiteraard niet kosteloos kan worden georganiseerd.

De organisatoren en vele vrijwilligers van de Herdertjestocht wensen alle deelnemers alvast veel plezier!
 

Gorssel, 10 december 2020 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends