Laatste nieuws

De Kleine Haarloop: een traditie

Trim- en ATB-club Sport '88 startte al direct na de oprichting in 1988 met een loopevenement vanuit 'jeugdherberg' De Kleine Haar in de Kring van Dorth. Het was het begin van wat is uitgegroeid tot een traditie: De Kleine Haarloop. Inmiddels doen ruim 500 lopers in alle leeftijden mee. De startplaats is hetzelfde gebleven, al is de naam gewijzigd in Stayokay hostel. Het evenement wordt zondag 8 oktober a.s. voor de 29e keer gehouden.


     Kleine Haarloop_2016

       De Kleine Haarloop 2016.
       Onder: de start van de 2 km

     Kleine Haarloop_2016_25km

     

Zondag 8 oktober is het weer zover
Het evenement is vanaf het begin aantrekkelijk geweest voor zowel beginners als gevorderde lopers en voor alle leeftijden. De start- en finish bij Stayokay de Kleine Haar in de Kring van Dorth is ideaal met alle faciliteiten die bij zo'n evenement behoren: kleed- en doucheruimtes, parkeren, EHBO, netto tijdsregistratie. Om de sfeer er in te houden zorgt dweilorkest de Deventer Deurblaozers voor de vrolijke muzikale noot. Daarnaast krijgt elke deelnemer na afloop een herinnering naar keuze.
Alle leden van SPORT '88 zetten zich als vrijwilliger in voor het evenement. Zo zijn er verkeers- en parkeerregelaars, de routes worden uitgezet en voorgelopen, anderen verzorgen de inschrijving of de tijdregistratie, er is EHBO en de lopers worden goed verzorgd. Kortom, een goed geoliede machine, waar circa 60 vrijwilligers zich voor inzetten.

Plezier met het lopen
De Kleine Haarloop is een recreatieve loop, waarbij het plezier van het lopen voorop staat. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden van 2 km tot 10 Engelse mijlen (16,1 km). Zo kan iedere loper in zijn of haar eigen tempo een geschikte afstand lopen.
Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meedoen met de kidsrun van 2 km. Een leuke afstand, die de nodige inspanning vereist en die een mooie prestatie is voor de jongste deelnemers. Na afloop krijgen zij een medaille.

Inschrijven en meedoen
De Kleine Haarloop kende vorig jaar 508 deelnemers en het streven is om dat dit jaar te overtreffen door meer jeugd tot en met 12 jaar te interesseren.
Inschrijven kan via de website van Sport '88. Het inschrijfgeld (vanaf 12 jaar) bedraagt afhankelijk van de te lopen afstand € 2,50 tot € 7,50. Voor de late beslissers bestaat de mogelijkheid om op de dag zelf nog in te schrijven. De kosten zijn dan wel iets hoger. 

Sport ’88
Sport ’88 is begonnen als trimclub, maar heeft sinds ongeveer tien jaar ook een groep mountainbikers. De vereniging heeft zo’n 45 leden waarvan een derde mountainbiket en twee-derde is loper.
Er wordt iedere zaterdagmorgen van 8.30 uur tot ongeveer 9.45 uur getraind. Vertrekpunt is het gebouw van carnavalsvereniging De Gorsselnarren, aan de parkeerplaats tussen de voetbal en het zwembad. De routes zijn iedere week weer anders. Keus genoeg rondom het mooie Gorssel. Na afloop van het wekelijkse rondje wordt door de lopers en fietsers gezamenlijk koffie gedronken in het clubgebouw. 
 

 
Gorssel, 15 september 2017 (update 2 oktober 2017)

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends