Laatste nieuws

De Roskamweide kleurt weer oranje met Koningsdag

Na twee jaar afgelasten gaat de Oranjevereniging Koningsdag op 27 april 2022 weer eens ouderwets vieren op de Roskamweide. Met vertrouwde activiteiten als het schminken, de panna, het vogelschieten, een stormbaan, het grabbelhuis en een zweefmolen. Ook kunt u een ritje maken op een ‘heuse’ rodeostier. Het aanbod wordt dit jaar uitgebreid met een activiteit uit de oude doos en een blik in de toekomst met respectievelijk het Ringsteken en een Virtual Reality machine! Ook de kleedjesmarkt zal dit jaar niet ontbreken.
Uiteraard wordt er ook weer gezorgd voor een hapje en drankje op het smulplein door Eetcafé De Hoek.

KoningsdagProgram2022 325pxFlyer met programma van Koningsdag. Klik voor een grotere versie.Komende Koningsdag zal er geen feest­programma meer voor de school­kinderen zijn. Dit is mede omdat de laatste jaren de Vullerschool meedeed aan de Konings­spelen, die vooraf­gaand aan Konings­dag plaats­vinden. Een hele dag staat dan in het teken van sport en spel. Daarmee wordt de Aubade, die altijd in de ochtend op Konings­dag plaats vond op het Nijverheids­plein, verplaatst naar de middag, op de Roskam­weide. In aanwezig­heid van een vertegenwoordiger van de gemeente Lochem en de Harmonie wordt het feest op de Roskam­weide vanaf 13 uur geopend.
Het bestuur en de vele vrijwilligers van de Oranje­vereniging hopen weer veel mensen te zien op de Roskam­weide!

De Oranjevereniging doet nog meer...
De feestelijkheden rondom Koningsdag zijn de bekendste activiteit van Oranje­verenging Gorssel. Maar de actieve vereniging doet nog meer. Onlangs was er een senioren­middag voor een deel van de bewoners van De Borkel met Dorus en binnen­kort kunnen de andere bewoners genieten van het koor Munda Muziko. Op 1 mei is er een fietstocht voor het hele gezin, op 4 mei een stille tocht met doden­herdenking en op 5 mei wordt Bevrijdings­dag gevierd. Dat alles met als doelstelling de saamhorigheid in Gorssel te vergroten.
U kunt de activiteiten van de Oranje­vereniging steunen door donateur te worden.

  
Gorssel, 14 april 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends