Laatste nieuws

De slimste mensen van Gorssel zijn bekend: team Strookappe

Sinds Koningsdag 2021 weten we wie de slimste mensen van Gorssel zijn: dat is de familie Strookappe. Samen met honderd(!) andere teams speelden ze mee met de online quiz ‘Wie is de slimste mens van Gorssel’, georganiseerd door de Oranjevereniging Gorssel. Daar werden dertig vragen gesteld door (min of meer) bekende Gorsselnaren, zoals meester Martijn, Erik Bechtle, Donovan Tegelaar, maar ook Gerda Havertong en Victor Abeln. 

Geschiedenis
OVQuiz2021 kleinDe familie Strookappe won de quiz 'Wie is de slimste mens van Gorssel'De vragen gingen over Gorssel en de geschiedenis van het dorp. Misschien dan ook niet zo vreemd dat de quiz gewonnen werd door de familie Strookappe, alias de Strookappies. Vader Erwin verdiept zich al jarenlang in de geschiedenis van onder meer de Eesterhoek, het oudste stukje Gorssel. De Strookappies gingen al vrij snel aan de leiding en werden daarna niet meer ingehaald. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar de familie Van Poecke en de familie Bruggeman. 
Tijdens de quiz verschenen ook nummers in beeld die samen een telefoonnummer vormden. Wie dat nummer compleet had, kon bellen: de eerste beller kon een ijstaart winnen van Zo en nu. Tom Vulink was de gelukkige.

De Hoek
De winnaars mochten naar de studio in De Hoek komen om hun prijzen (tegoedbonnen) in ontvangst te nemen. Tom Vulink arriveerde het eerst. En zoals het echte winnaars betaamt, kwamen de Strookappies op het laatst nog binnenvallen: ze waren op de fiets vanuit het buitengebied naar de studio komen racen. Het geheel werd opgeluisterd met de muziek van Henk Veenendaal, die zelfs een speciaal Koningslied had geschreven. 
Het was een gezellige avond, waar iedereen ook de hoop uitsprak elkaar volgende Koningsdag weer te treffen op de Roskamweide.


Gorssel, 28 april 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends