Laatste nieuws

De Wingerd werkt samen met lokale wijnmakers

Slijterij en wijnhuis De Wingerd verkoopt veel lokale producten. Onlangs is een samenwerking gestart met Wijngoed Gelders Laren. Kwaliteitswijnen die ook in toprestaurants als De Librije worden geserveerd.

     WingerdLokaalJTE 9

      Eric Derks van De Wingerd toont trots de kwaliteits-
      wijnen van lokale wijngaarden.
      Fotografie: Janny Schiphorst - JTEFotografie 

     WingerdLokaalJTE 5

     WingerdLokaalJTE 3

     WingerdLokaalJTE 16

     WingerdLokaalJTE 12

Eric Derks van De Wingerd: “We hebben al enige tijd de wijnen van Hans Wichers van wijngaard De Zessprong in Joppe in ons assortiment en die zijn zeer gewild. Ze worden als cadeau gekocht en door een vaste groep liefhebbers.” Hierdoor ontstond het idee om nog een lokale wijn in het assortiment op te nemen. In dezelfde week kwam Gert Jan Voortman van Wijngoed Gelders Laren langs. “Toeval bestaat niet zeggen ze. Nadat we, samen met Het Bosrestaurant, de wijnen hadden geproefd waren we gelijk enthousiast.” En zodoende staan de eerste flessen nu in het vak. De Wingerd verkoopt de Coulissewijnen rood, wit & rosé en de versterkte rode wijn (port).

Het wijngoed in Laren maakt o.a. wijnen voor sterrenrestaurants De Librije in Zwolle en De Swarte Ruijter in Holten. “Enorm trots zijn we dus dat we de Coulissewijnen van dit wijngoed hebben staan” aldus Eric Derks. “Op 30 mei a.s. gaan we met het personeel van De Wingerd en Het Bosrestaurant op werkbezoek bij deze regionale toppers.”

Kus van Thérèse
Wijngoed Gelders Laren is een nog jonge wijngaard maar staat nu al bekend om hun kwaliteitsproducten. Voor De Librije wordt exclusief de 'Kus van Thérèse' gemaakt. De eigenaren, Gert Jan Voortman en Diana van der Biezen, kochten  het terrein in 2004. Na nieuwbouw en herinrichting zijn zij de jaren daarop begonnen met de aanleg van de wijngaard. Op 2 ha staan nu circa 6.000 stokken van 5 druivenrassen: Regent, Pinotin, Cabertin, Solaris en Cabernet Blanc.

IJsselwater
De Wingerd verkoopt ook veel lokaal gebrouwen bieren. Blonde Spetter, Kanjer, Bliksums van de brouwers van Maraakels uit Goor om eens iets te nomen. Of wat denkt u van Gorssels IJsselwater?
Naast deze lokale producten heeft De Wingerd natuurlijk ook een uitgebreide keus van wijnhuizen uit alle windstreken en is er een ruim aanbod van gedistilleerde dranken en speciaal bieren.

Proeverijen
De Wingerd organiseert regelmatig in samenwerking met Het Bosrestaurant Joppe proeverijen. Zo is er vrijdag 21 april aanstaande een Italiaanse avond. Italiaanse wijnen, bier en limoncello worden geproefd, gekeurd en toegelicht door Jeroen Stuivenberg van Verbunt Wijnkopers en de makers van Limone D’oro limoncello uit Zutphen. Het Bosrestaurant verzorgt de hapjes en traditionele gerechten uit Italië. Zie de website voor meer informatie en aanmelden.

 


  

Redactie Gorssel.nl
4 april 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends