Laatste nieuws

Deventer koor onder leiding van Juliette Dumoré scoort hoog

Popkoor Glazzy uit Deventer behaalde onder leiding van de Gorsselse Juliette Dumoré een mooie tweede plaats tijdens het ‘De Fendert Zingt’ festival in Zevenbergen. Gerard Kok, in Gorssel welbekend door zijn lange loopbaan bij het Sociaal Cultureel Werk, zingt een stevig partijtje mee en stuurde een verslag.

Glazze Foto_RonaldvanDamFoto: Ronald van DamHet Deventer Popkoor Glazzy deed afgelopen zaterdag mee aan het De Fendert Zingt festival in Zevenbergen. Voor dit festival heeft Glazzy zich de afgelopen maand door Jesper Holm uit Kopenhagen laten coachen. Het was een overdonderend optreden, waarin het koor een prachtig afwisselend programma presenteerde van Nederlandstalige kleinkunstmuziek (Tram 7) via authentieke close harmony (King Singers) tot monumentale popsound (One van U2).

Het resulteerde in een close finish waarin het koor op de tweede plaats eindigde. Met een gemiddelde score van 8,3 mag het koor terugkijken op een prachtige prestatie.

Het koor
Glazzy is een vocal group van 22 leden, die 5 tot 6 stemmige muziek zingt. De leden en dirigente Juliette Dumoré zijn zeer gedreven in het zo goed mogelijk uitvoeren van juweeltjes uit de pop/jazz- en kleinkunstwereld. Nederlandstalig zingen is iets wat het koor na aan het hart ligt, omdat de tekst dan zo direct tot haar recht komt. Engelse nummers worden soms hertaald tot Nederlands door Ber Slettenhaar, lid van het koor. Dat het koor hiermee succesvol is, werd onderstreept door het feit dat ze er een speciale award voor hebben gewonnen voor ‘Beste Nederlandstalig uitgevoerde nummers’.

Bas gezocht
Glazzy is op zoek naar een ‘donkerbruine, warme’ bas. Bassen, die houden van een vocale uitdaging en diepte aan het koor willen geven, worden van harte uitgenodigd om te bellen.

  

Gorssel, 14 mei 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends