Laatste nieuws

‘Dialect schrievm en laezn’ met Joop Hekkelman

Joop Hekkelman uit Gorssel is al een aantal jaren actief als docent schrijven in de streektaal, onder andere bij Ecal (Erfgoed­centrum Achterhoek en Liemers). Uit de basiscursussen die hij in Gorssel gaf is in 2019 een ‘schrieversgroep’ ontstaan die met zekere regel­maat samenkomt om elkaars werk te bespreken. 

Nieuwe cursus 
Joop Hekkelman kleinJoop HekkelmanNa de komende jaarwisseling wordt in Gorssel opnieuw de cursus dialectschrijven aangeboden. Hoe schrijf je de klanken die je hoort, hoe schrijf je de verleden tijd en voltooid deel­woorden en nog veel meer. Kortom, waar moet je op letten bij het schrijven in de streektaal. Deze kennismaking neemt slechts één dagdeel in beslag. Iedereen uit de gemeente Lochem en om­geving kan zich aanmelden.   
Heeft de streektaal uw belangstelling, bent u op zoek naar de regionale identi­teit en wilt u zich verdiepen in de taal die daarbij hoort, dan ‘mo‘j ‘n keer wat’.  Joop: “Laot oe uutdaagn en doe mee”. 

Over de docent 
Joop Hekkelman schrijft en publiceert verhalen en neemt deel aan diverse streektaalfora. Hij schrijft wekelijks 'stukskes’ in De Gids. Onlangs zijn deze ‘stukskes’ gebundeld in ‘Iej mot toch wat’. Lees hier meer over de bundel.

Aanmelden en informatie
Wilt u zich aanmelden voor deelname aan de cursus of wilt u meer informatie, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en emailadres. Exacte datum en tijd worden op een later moment in overleg vastgesteld. 


Gorssel, 23 november 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends