Laatste nieuws

Dinkelberg Schoenen is een aanwinst voor Gorssel

Vanaf woensdag 8 april 2020 is de winkel van Dinkelberg Schoenen aan de Hoofdstraat 49 in Gorssel geopend. Gorssel.nl nam een kijkje en maakte kennis met ondernemers Peter en Jolinde Dinkelberg. De winkel in hartje Gorssel is prachtig geworden en is een prima aanvulling op het winkelaanbod in Gorssel.

Gemis
Dinkelberg GK 8 4 20 19KLNieuw in Gorssel: Sfeervolle schoenenzaak van Dinkelberg Het gemis van een schoenen­zaak in Gorssel was groot. Erik en Marjan Berghuis besloten begin 2017 met hun winkel te stoppen. Ze konden het pand verkopen en verhuisden naar Apel­doorn. Het jaar erop sloot Jacq Shoes de deuren en ook dat pand kwam in andere handen. Beide verouderde panden zijn in oktober 2018 gesloopt en op de plaats van Jacq Shoes is vorig jaar nieuw­bouw verschenen met op de begane grond winkel­ruimte waar nu Dinkel­berg is gevestigd en daar­­boven een appartement.

Welkom in Gorssel
Dat de nieuwe winkel meer dan welkom is in Gorssel werd tijdens het gesprek met de onder­nemers wel duidelijk. Het was een komen en gaan van enthousiaste collega-winkeliers, buren en andere geïnteres­seerden. In een uur tijd was de ruime en frisse winkel rijkelijk opgesierd met boeketten.
Wat een verrassing om ook weer een vertrouwd gezicht te zien in de winkel. Tine van Beem was jarenlang de vaste mede­werkster van Jacq Shoes en zij zal nu de meeste dagen in de nieuwe zaak klanten helpen met haar kennis en ervaring. Ook Jolinde zal vaak aan de Hoofdstraat te vinden zijn.

Schoenmakerij
Dinkelberg GK 8 4 20 24Peter en Jolinde DinkelbergDe historie van het bedrijf begint met Henk Dinkelberg, die in 1927 zijn schoenmakerij oprichtte in de Smeden­straat in Deventer. Peter en Jolinde Dinkelberg zijn inmiddels de derde generatie die aan het roer staan. Aan het ambacht en vakmanschap van de schoen­makerij hebben zij de verkoop van schoenen en lederwaren toe­gevoegd. Toch heeft de zaak nog altijd ‘schoen­makerij’ in haar naam. De zaak is dan ook een begrip in Deventer. Stijlvolle dames- en heren­schoenen van exclusieve merken, de mooiste materialen, gedegen vakman­schap in reparatie en onder­houd. Kwaliteit in vele opzichten.

Gorssel
Tot voor kort hadden Jolinde en Peter niet echt concrete plannen voor een tweede vestiging. Gorssel was hen weliswaar bekend en toen Jacq Shoes dicht ging, hebben ze overwogen de zaak over te nemen, maar het kwam er niet van. Tot de makelaar die het nieuwe pand in de verhuur had met een mooi uitgewerkt voorstel kwam en het klikte met de eigenaar Klaas Eefting. Toen was de beslissing snel genomen.
De inkt van de huur­overeenkomst was nog nat toen zij, tijdens een beurs­bezoek in Milaan, de gevolgen van het corona­virus zagen. Geen leuke tijd om een winkel te openen en een feestelijke opening met open huis zit er nu natuurlijk niet in.

Passie voor schoenen
Dinkelberg GK 8 4 20 2KLPassie voor schoenen, met bijpassende accessoiresDe sfeervol ingerichte zaak aan de Hoofd­straat straalt passie voor mooie schoenen uit. Hier werken vakmensen met liefde voor het vak en oog voor detail. De collectie is stijlvol en modieus, soms uitdagend of juist wat klassiek. Peter: “We brengen de nieuwste trends in exclusieve modellen van top­merken bij elkaar. De collectie dames- en heren­schoenen voor komende zomer is verrassend en verfrissend.”
Dinkelberg heeft veel gerenom­meerde merken. Voor heren bijvoorbeeld Giorgio, Greve en Berwick en voor dames AGL, Catwalk, K&S, Pertini, Cole Haan en Hassia. Maar met die opsomming doen we de winkel eigenlijk tekort, want de collectie biedt nog veel meer.
In Gorssel kunt u ook schoenen ter reparatie aanbieden. Die gaan dan naar de schoenmakerij in Deventer waar ze door vakmensen en met de beste materialen een tweede leven krijgen.
Naast het ruime schoenaanbod heeft Dinkelberg ook dames- en herenriemen, tassen en andere lederwaren, sokken en onderhoudsmiddelen.

Door de coronacrisis is er helaas geen open huis of receptie en door de tijdelijke sluiting van Museum MORE zal het de eerste weken waarschijnlijk wat rustiger zijn dan Jolinde en Peter zich hadden voorgesteld. Maar zij zijn vol vertrouwen en nodigen iedereen in Gorssel en omgeving uit hun mooie zaak te komen bekijken. Niet allemaal tegelijk natuurlijk en met de beperkingen die er deze dagen nu eenmaal gelden.
Prachtig dat Gorssel weer zo’n mooie schoenenzaak heeft en dat er weer een lege plek is ingevuld.
De redactie van Gorssel.nl wenst Jolinde en Peter veel succes.

 

Dinkelberg Schoenen
Hoofdstraat 49
7213 CR Gorssel
Geopend: dinsdag – vrijdag 10.00 tot 17.30 uur
                 zaterdag 09.30 tot 17.00 uur
Website

 

 
Redactie Gorssel.nl
8 april 2020

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends