Laatste nieuws

‘Dit museum heeft meerwaarde voor Gorssel'


Artikel en film overgenomen van www.omroepgelderland.nl : (video niet meer aanwezig)

GORSSEL - In hartje Gorssel komt het Museum voor Modern Realisme. De eerste steen werd vandaag in besloten kring gelegd. De gefortuneerde zakenman Hans Melchers kocht het oude gemeentehuis van Gorssel en liet het door de bekende architect Hans van Heeswijk onder handen nemen.

Het museum, dat in mei 2015 zijn deuren opent, begint al aardig vorm te krijgen. Het oude gemeentehuis blijft intact, maar krijgt een moderne aanbouw. 'Het is een icoon voor Gorssel. Dat mocht natuurlijk niet gesloopt worden', vertelt Van Heeswijk.

Van Heeswijk ontwierp eerder de entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam en de uitbreiding van het Mauritshuis in Den Haag. "Dat is anders dan het ontwerpen van een gebouw in een kleine gemeente als Gorssel. Het gebouw moet aansluiten op de omgeving." Dat is volgens Van Heeswijk gelukt. "Dit museum heeft een meerwaarde voor Gorssel."

 

  • Architect Van Heeswijk en directeur Henk Uijterwaal van het museum zullen op dinsdag 27 mei een lezing houden tijdens de algemene vergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel.


Gorssel, 23 mei 2014

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends