Laatste nieuws

Doneren voor AED’s nog steeds mogelijk

Bij een hartstilstand is er in de eerste zes minuten een Automatisch Externe Defibrillator (AED) nodig, waarmee eerste hulp kan worden verleend. In Gorssel is nog onvol­doende dekking. Er is nog een aantal AED’s nodig om het dorp volledig te bestrijken. Het gaat hier om AED’s die 24 uur per dag beschikbaar zijn voor de Paarden­buurt (=Manegebuurt), ’t Elfuur, Grooter­kamp en de Eesterhoek/Eekweg.

Actie
AEDPoster kleinEr loopt momenteel in Gorssel een actie van de Hartstichting en Philips om zoveel mogelijk buurten te voorzien van een buurt­AED. Kern­coördinator in Gorssel Carolien van Poecke heeft daarom een lokale actie voor de nog ontbrekende buurten opgezet. 
Er is per buurt € 2.735,- nodig, waarvan Philips € 1.075,- sponsort. De buurt moet dus zelf € 1.660 bijdragen. Helaas is nog voor geen enkele buurt het volledige bedrag binnen­­gehaald, maar doneren kan nog steeds.

Doneren
Doneren is mogelijk via www.buurtaed.nl. Kies daar voor Gorssel (lopende acties) en kies dan de betreffende buurt. Iedere buurt is gekoppeld aan een straat­naam. Voor de Paarden­buurt is dit de Veldhof­straat (stand per heden: nog € 835 nodig), voor ’t Elfuur de Elfuurs­weg (er is nog € 540 nodig), Grooterkamp is Grooterkamp (nog € 800 nodig) en voor de Eester­hoek is dat de Eekweg (nog € 910 nodig). Als het niet lukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen, wordt de donatie terug­gestort.
Het rondje Noorseweg, Lijsterweg, Voorende heeft via deze actie al een AED kunnen aanschaffen.

Informatie
Meer weten? Bel Carolien van Poecke of kijk op www.aedgorssel.nl.


Redactie Gorssel.nl
31 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends