Laatste nieuws

Dorpsbijeenkomst in De Borkel op 20 februari 2018

De kerngroep DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022 (kortweg: DOP) nodigt alle Gorsselnaren uit voor een dorpsbijeenkomst in De Borkel op 20 februari 2018. Van 20.00 tot 22.00 uur is er gelegenheid om mee te praten over het nieuwe dorpsplan. De kerngroepleden en leden van de verschillende themagroepen zijn aanwezig om met inwoners het gesprek aan te gaan. Er zijn themahoeken ingericht. Aan de wand hangen posters met de boodschappen die zijn opgehaald bij dorpsgenoten en hun organisaties. Iedereen kan daarop reageren en eigen voorstellen toevoegen.

dop logo trans 325pxDe thema’s zijn:

  • Wonen en Leven
  • Accommodaties en Onderwijs
  • Zorg, Welzijn en Gezondheid
  • Recreatie en Toerisme, Sport en Cultuur
  • Natuur en Landschap
  • Verkeer en Mobiliteit
  • Economie, Bedrijvigheid en Landbouw

Ook de thema's duurzaamheid en veiligheid komen aan bod.

Wat kan beter in Gorssel?
Dop Flyer 20 febr kleinEr gaat heel veel goed in Gorssel. Dorpsgenoten laten weten dat ze de sfeer en de voorzieningen in het dorp en de mogelijkheden tot actie en ontspanning in de omgeving bijzonder waarderen. Behoud van het landelijke karakter met een soms stadse allure is voor velen van doorslaggevende betekenis.
Maar betekent dat nu dat er geen woningen meer in Gorssel moeten worden bijgebouwd? Alleen voor Gorssel zelf of ook voor mensen van buiten? Om maatschappelijke voorzieningen in stand te kunnen houden?
Is een multifunctionele accommodatie voor onderwijs, sport en ontmoeting de beste oplossing voor ons dorp? Of moeten de nodige aanpassingen bij voorkeur op de huidige plekken worden gerealiseerd?
Duidelijk is dat er wel wat beter kan: het parkeren in het centrum en het verkeer op de in- en uitvalswegen is een terugkerende aanleiding voor verbetervoorstellen.
Kortom, genoeg om een stevige boom over op te zetten. En vooral ook de vraag te beantwoorden: wie werkt mee om de voorstellen te realiseren?

Werk aan de winkel
De resultaten van de gesprekken worden in het definitieve Dorpsplan 2018-2022 verwerkt. Het nieuwe dorpsplan wordt komende maanden geschreven en is naar verwachting klaar in de loop van mei 2018. En daarna is er werk aan de winkel!
De concrete uitwerking van de voorstellen in het dorpsplan is de komende jaren aan actieve dorpsgenoten, lokale en regionale organisaties en de dorpsraad. En waar nodig met medewerking van de gemeente of externe partijen.

Laat weten wat u vindt
U kunt ook al vooraf aan de bijeenkomst uw ideeën voor het dorpsplan kenbaar maken. Dat kan:
per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een bericht te plaatsen op de muurkrant van DOP op Gorssel.nl.


Gorssel, 8 februari 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends