Laatste nieuws

Dorpsplan en film op ALV Dorpsraad

Het nieuwe dorpsplan 2018-2023 van Gorssel is klaar. Op woensdagavond 5 september 2018 wordt het plan gepresenteerd op de algemene ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel en aangeboden aan kernwethouder Bert Groot Wesseldijk. Die avond is ook de première van een promotiefilm over Gorssel. De film is gemaakt op initiatief van Gorssel.nl, Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon en de Dorpsraad Gorssel.

Dorpsplan
Dorpsplan 2018 2023 kleinVanaf augustus 2017 is een groep Gorsselnaren bezig geweest met het maken van een nieuw dorpsplan. Er zijn veel gesprekken gevoerd, bewonersbijeenkomsten gehouden en ook via Gorssel.nl en de mail konden inwoners van Gorssel hun bijdrage leveren. Dat is intensief gebeurd en het resultaat van alle inspanningen is nu (bijna) beschikbaar.
Met een deels nieuw bestuur en met hulp van diverse Gorsselnaren wil de Dorpsraad vanaf komend najaar aan de slag met het verwezenlijken van de wensen in het dorpsplan. De eerste contouren daarvan komen tijdens de ledenvergadering van de Dorpsraad op 5 september aan de orde.

Promotiefilm over Gorssel
Gorssel.nlFilmGorssel kleinBeeld uit de filmpreview (Black Sheep Media), Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon en de Dorpsraad hebben filmmaker Jelle Schaap gevraagd een korte impressie (promotiefilm) van Gorssel te maken. Er zijn al veel opnames gemaakt, onder meer met een drone. Op de ledenvergadering van de Dorpsraad op 5 september is de première.

Wie bedenkt een titel?
Er is nog geen goede titel voor de film gevonden. De initiatiefnemers doen daarvoor een beroep op de bezoekers van Gorssel.nl. Wie verzint een pakkende titel? 
Zo’n titel moet in een paar woorden een treffende karakteristiek en aanbeveling van Gorssel zijn. De sfeervolle dorpskern is natuurlijk belangrijk, de IJssel, de prachtige omgeving, de nabijheid van prachtige Hanzesteden. Maar hoe zeg je dat in een paar woorden? 
Bekijk hieronder de korte impressie van de film en meld uw idee als reactie onder dit bericht.

Iedereen welkom
De algemene ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel vindt plaats op 5 september 2018 in de protestantse kerk, Hoofdstraat 27 in Gorssel en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Zoals gebruikelijk zijn de ledenvergaderingen van de Dorpsraad toegankelijk voor leden en niet-leden. Iedereen kan op 5 september dus kennisnemen van het nieuwe dorpsplan en de promotiefilm. Als er die avond over verenigingszaken besloten moet worden, dan mogen alleen leden van de Vereniging Dorpsraad Gorssel stemmen.
De agenda en de stukken voor de vergadering zijn binnenkort beschikbaar.
Gorssel.nl
13 augustus 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends