Laatste nieuws

Dorpsraad en ondernemers op ‘dorpsverkenning’

Dorpsverkenning1JPGDe komst van het museum geeft Gorssel een positieve impuls voor de horeca, de winkels en de toeristische sector. Daarbij wordt wel met enige zorg gekeken naar de toename van het verkeer in het dorp en met name waar de auto’s van de museumbezoekers geparkeerd zullen worden. Achter het museum wordt een parkeerplaats gemaakt voor ruim 70 auto’s en daar kunnen op normale dagen de museumbezoekers prima terecht, ook als een deel van de bezoekers daarna nog het dorp of de omgeving wil bekijken. Maar wat gebeurt er op drukke dagen met al die auto’s? 
Die vraag was voor de Dorpsraad Gorssel eerder dit jaar aanleiding om in overleg te treden met vertegenwoordigers van het museum, de gemeente en de ondernemersvereniging. Gezamenlijk besloten zij de mogelijke verkeers- en parkeerproblemen te onderzoeken en daarbij te starten met een ‘dorpsverkenning’: een wandeltocht door de kern van het dorp om alle mogelijke parkeer- en probleemplekken in beeld te krijgen. Op de foto's ziet u Bas van Gageldonk en Eddy Pol van de gemeente Lochem, Judith van Harmelen en Erik Willems van de ondernemersvereniging, en Paul Wiegerinck van de Dorpsraad. Fotograaf was Hans Geerlink van de Dorpsraad.

Dorpsverkenning2Aan de hand van die inventarisatie wordt later bekeken welke mogelijkheden er zijn, welke regulerende maatregelen genomen kunnen worden, wie dat moet doen en uiteraard ook: wie dat gaat betalen.
De Dorpsraad Gorssel heeft aan de redactie van Gorssel.nl toegezegd hen van het vervolg op de hoogte te houden.


Gorssel.nl
1 mei 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends