Laatste nieuws

Dorpsraad pleit voor 60 km op N348

De Dorpsraad Gorssel pleit er al langer voor: voer op de N348 een maximum­snelheid van 60 km per uur in. "Het is wachten op een dodelijk ongeluk", zegt voorzitter Otto van Harmelen in een recent inter­view met Omroep Gelderland. 

Onveilig
DorpsraadOmroepGdlpng kleinOtto van Harmelen steekt het kruispunt Quatre Bras over (beeld Omroep Gelderland)De Dorpsraad pleit al langer voor een maximum­snelheid van 60 km op de weg en ook de gemeente Lochem heeft hier bij de provincie Gelderland op aangedrongen. Ondanks de maatregelen van de afgelopen jaren (herinrichting kruis­punten Quatre Bras/Flier­derweg en Jodendijk/Scheuterdijk en de instelling van een inhaal­verbod tussen Gorssel en Eefde) is de weg nog steeds onveilig. En met de F348 (‘vlotte en veilige fietsroute Deventer-Zutphen’) schiet het ook niet erg op.
Op de N348 geldt nu een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Een snelheidsproef tussen september 2018 en april 2019 met een maximum­snelheid van 60 km had als resultaat dat er minder ongelukken plaatsvonden, maar de provincie vindt dat het wegbeeld tussen Eefde en Gorssel niet overeen­komt met de functie van een gebieds­ontsluitingsweg. Dus veranderde er aan de maximum­snelheid niets.

Barricaden
De provincie wil de knelpunten in 2023 aanpakken, maar dat duurt de Dorpsraad te lang. Bij het eerst­volgende overleg met het Lochemse college staat de aanpak van de N348 weer op de agenda. Als er geen verlaging van de snel­heid komt, moet Gorssel maar eens op de barricaden gaan, zegt de voorzitter van de Dorpsraad in het interview op Omroep Gelderland: “Want het is wachten op een dodelijk ongeluk”.


Redactie Gorsssel.nl
30 oktober 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends