Laatste nieuws

Dubbel plezier bij de Bolderhoek

Twee tochten, twee keer in het donker, voor de allerkleinsten en voor de lefkikkers! De smokkeltocht en de lampionnenoptocht van de Bolderhoek waren dit jaar weer een groot succes.

De lefkikkers waren als eersten aan de beurt
BolderhoekLampion11-11-14 9Lampionnenoptocht van BolderhoekOp vrijdagavond 7 november verzamelden zich circa 45 kinderen, al dan niet voorzien van camouflagekleding en zaklampen, bij het Bolderhoekhuisje. Na een duidelijke speluitleg begaven de kinderen zich naar het aardedonkere bos, want daar... daar gingen zij op zoek naar een Bakker, een Arabier en een Chinees om handelswaar te vergaren. Waarom in het donker? Smokkelen gaat beter in het donker! Dat is de opzet van het spel: smokkel alle handelswaar vanuit het bos naar de koningin en verdien zilverstaafjes. Klinkt niet al te moeilijk. Maar... de kinderen waren niet alleen in het bos. Naast een paar hulpouders  liep er ook douane! Onder luid protest werden enkele groepjes ontdaan van hun smokkelwaar en zij moesten  opnieuw een weg zien te vinden door het donker om smokkelwaar te halen. Er bevonden zich, vooral onder de oudere kinderen, zeer ervaren smokkelaars. Zij smokkelden voor de prijzen en die zijn gevallen! Drie dames en twee heren gingen er met de buit (snoepgoed) vandoor.
Een afsluiter met bitterballen en een drankje ging er goed in.

Namens de douane: "Tot volgend jaar! Dan fouilleren wij ook schoenen".

11 november Sint Maarten, oftewel Lampionnenoptocht
Bij de winterknutsel op 15 oktober hadden al veel kinderen een lampion gemaakt en versierd. Na een paar weken wachten mocht hij dan eindelijk aan, door de Bolderhoekvrijwilligers voorzien van een led waxinelampje. Voor diegenen die geen lampion hadden, geknutseld of gekocht, en toch graag mee wilden lopen, waren er  gratis lampionnen beschikbaar.

BolderhoekLampion11-11-14 13Het verzamelen om 19.00 uur werd al muzikaal begeleid door dweilorkest 't Spult. En onder dezelfde begeleiding van 't Spult en de bekende Sint Maartenliederen gingen de kinderen en (groot)ouders op pad. De pas zat er stevig in, vooral voor de allerkleinsten achteraan de groep, maar al snel werd het tempo aangepast en begaf de stoet zich door Gorssel Noord, richting het Elf Uur en via het Acaciaplein, onder veel toekijkend publiek, weer richting de Bolderhoek. De kinderen en ook ouders werden onthaald met warme chocolademelk, limonade en natuurlijk was er voor alle kinderen een zakje snoep en fruit. Dweilorkest 't Spult heeft te kennen gegeven het erg leuk te hebben gehad in een ongedwongen en prettige sfeer en wat hen betreft is het voor herhaling vatbaar. Voor de Bolderhoek vrijwilligers geldt dit ook!

Gorssel, 13 november 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends