Laatste nieuws

Duurzaam flesje voor kraanwater bij de Wereldwinkel

De ‘Dopper’, het duurzame flesje voor kraanwater, is nu ook te koop in de Gorsselse Wereldwinkel. Zo wordt kraanwater gepromoot en zijn er geen wegwerpflesjes meer nodig!

Milieuvervuiling en verspilling
dopperIn Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee waar ze een plastic soep vormen. In deze soep drijft 100 miljard kilo plastic. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Bovendien zijn er voor het vervaardigen van een plastic flesje water een liter water en een kwart liter olie nodig.

Duurzame Dopper
De ‘Dopper’ is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiertoe ontwikkelde Dopper het ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi, ook geschikt voor in de vaatwasser (tot 600). Kraanwater is de duurzaamste dorstlesser die er is. Het lest je dorst voor 100% met 0 calorieën. Bovendien kost het bijna niets. De eisen die aan kraanwater worden gesteld zijn hoger dan die aan mineraalwater!

Nepal
De Dopper is een Nederlands ontwerp van Rinke van Remortel, wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van Bisfenol A (BPA) en draagt bij aan drinkwaterprojecten, bijvoorbeeld in Nepal. Daar is schoon en veilig drinkwater lang niet altijd zo vanzelfsprekend als bij ons thuis. Daarom gaat een deel van de opbrengst van Dopper via Stichting Dopper Foundation naar waterprojecten in ontwikkelingsland Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij de Dopper. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners. Simavi let bij de projecten extra op de moeders, omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.

Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig, koop een dopper! Inhoud 0,5 liter; verkrijgbaar in rood, blauw en roze; prijs bij de Wereldwinkel € 12,95.


nl.dopper.com

 

Gorssel, 5 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends