Laatste nieuws

Informatiemiddag cybercriminaliteit

De gemeente Lochem organiseert onder het motto ‘Echt of Nep’ bijeen­komsten om senioren weer­baar te maken tegen oplichting. De gemeente doet dat samen met wijk­agenten, Stichting Welzijn Lochem en ’t Baken. Op 11 mei 2023 is er een bijeen­komst in Het Hart in Eefde en op 8 juni 2023 in het gemeente­huis in Lochem.

‘Klopt dit wel?’
Echtnep kleinInformatiemiddag over cybercriminaliteit in EefdeSoms krijgen ouderen een mailtje of en appje waarvan ze denken: ‘klopt dit wel?’ In deze tijd waarin alles vlug moet gaan en veel via inter­net gaat, zijn er ook criminelen die hier mis­bruik van maken. Zij proberen senioren op te lichten en geld afhandig te maken. 
Het doel van de informatieve bijeen­komsten is om ouderen weer­baarder te maken tegen digitale oplichting. Tijdens de bijeen­komsten wordt aan de hand van korte filmpjes gesproken over digitale oplichting. De deel­nemers krijgen handige tips over onder andere nep e-mails en nep-appjes. Ook mantel­zorgers zijn welkom bij de bijeenkomsten. 
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, gespreks­leider bij de bijeenkomsten: “Cyber­criminaliteit is actueel. Je wordt er gemakkelijk slacht­offer van. We helpen u graag om weer­baar te worden”. 

Aanmelden
Er kan gekozen worden uit twee bijeen­komsten: donder­dag 11 mei 2023 van 14.00-16.00 uur in Het Hart in Eefde of donder­dag 8 juni 2023, eveneens van 14.000-16.00 uur in het gemeentehuis in Lochem. 
Wie een van de bijeenkomsten wil bij­wonen wordt verzocht zich aan te melden op de website: www.lochem.nl/samen-weerbaar. Bellen kan ook: Dian Derksen, gemeente Lochem, tel. 0573-289226.


Gorssel, 25 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends