Laatste nieuws

Een dag uit met de Museum Plus Bus

‘Zien, wat je anders niet kunt zien’
De Museum Plus Bus is een initiatief van twaalf musea. Groepen senioren uit verzorgingshuizen of met thuiszorg gaan naar één museum op één dag. Ze worden gastvrij ontvangen, krijgen koffie of thee en een rondleiding. De bus haalt op, brengt en brengt weer terug, rollators kunnen mee. Gratis, dankzij de steun van de BankGiro Loterij. De kosten van de lunch zijn voor eigen rekening. Bij beide reizen kan een aantal rolstoelgebruikers mee, tevens is er plaats voor een aantal rollators.

TwentseWelle
collectieknipmutsenDe Museum Plus Bus rijdt op donderdag 3 oktober vanuit Lochem en Barchem naar het museum TwentseWelle in Enschede. De Zonnebloem afdeling Lochem organiseert deze reis. In museum Twentse Welle wordt het verhaal verteld over hoe de mens de streek Twente, net na de laatste ijstijd betrad en zich er vestigde. De natuur, de jacht, het verzamelen, de landbouw, de ontwikkeling van land naar stad en streek, de opkomst van de industrie, arbeid, innovatie, techniek en samenleving zijn hierin de belangrijkste onderwerpen. De kosten bedragen € 10,00 voor de lunch. Info en opgave voor 25 september bij De Zonnebloem: mevrouw Ruesink, tel. 0573-254141 en mevrouw Spiegelenberg, tel. 0573-256673. Belangstellenden uit Gorssel moeten eigen vervoer naar Lochem regelen. Daarvoor kan eventueel een beroep gedaan worden op de Vrijwillige Dienstverlening van de SOL (via tel. 0573-254444, maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur).
Foto: Knipmutsencollectie TwentseWelle

Vincent van GoghVan Gogh Museum
Op vrijdag 18 oktober rijdt de Museum Plus bus naar het Van Gogh Museum in Amsterdam. Er kan worden opgestapt in Gorssel. Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19e-eeuwse kunstenaars uit de collectie. De kosten bedragen € 12,50 voor de lunch. Info en opgave voor 7 oktober bij SOL Vrijwillige Dienstverlening, van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, tel. 0573-254444. 
Foto: Knotwilg (waterverf), Vincent van Gogh. Collectie Van Gogh Museum

Gorssel, 17 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends